23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Sağlıklı Yaşam Köyü yoğun ilgi görüyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir Ar-Ge firması tarafından 4 yıl önce Kazdağları’nın eteklerinde kurulan ‘Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köyü’ne ilgi her geçen gün artıyor.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sağlıklı Yaşam Köyü yoğun ilgi görüyor

Ülke genelindeki birçok üniversitenin akademik saha çalışmalarını yürüttüğü, bitkilerin incelendiği ve yeni buluşların gerçekleştirildiği Hanlar Mevkii’ndeki köy, akademisyenler ile özellikle kimya bölümü öğrencilerinin gözde mekanı haline geldi.

Köyün son ziyaretçileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ay, burada çevre dostu bir alanın hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Organik tarımın yapıldığı, doğal güneş enerjisinden faydalanıldığı, değişik ürünlerin üretim modellerinin, özellikle Kazdağları’nın zenginliği olan bitkilerin uçucu yağlarının doğal özütleme ile alındığı damıtma ünitelerinin bulunduğu, diğer üniversitelerden gelen araştırmacıların burada araştırma yapabileceği güzel bir doğal ortam hazırlanmış” dedi.