24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sağlıkta devrim

İzmir’de yapılan sağlık yatırımlarını anlatan İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “İlçe hastanelerinin çoğu yenilendi ve yenilenmeye devam ediliyor. Vatandaşımızın rahatlığı için çalışıyoruz” dedi.

ATAKAN ŞEN20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sağlıkta devrim

İzmir'e son 10 yılda yapılan sağlık yatırımları dikkati çekiyor. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yatırımlar ile ilgili İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Star’a özel açıklamalarda bulundu. İzmir’de son 4-5 yıldır fiziksel eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını belirten Salnur, ‘’Bergama, Torbalı, Ödemiş, Bornova, Çiğli ve Çeşme devlet hastanelerini yenilendik. Dikili’ye yeni bir hastane yapacağız, Sağlık Bakanlığı’na onaya gönderdik. Aliağa ve Menemen hastaneleri yenilenecek. Kemalpaşa’da da yeni bir hastane planlaması üzerine çalışıyoruz. Selçuk ve Kiraz devlet hastanelerini yenilemeye çalışıyoruz. Bayındır’ı yenileyeceğiz, arsa arıyoruz. Yapımı devam eden Menderes, Foça ve Kınık devlet hastaneleri 6 ay içerisinde açılacak. Beydağ’a yer ayarlamasını yaptık proje ve yapım ihalesi kaldı. Karaburun’a bir hastane yapıldı. Bunlar son 4-5 yılda yapılan yatırımlar. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde biz ihtiyaçlarımızın yüzde 90’ını tamamlamış olacağız’’ diye konuştu.  

TEK KİŞİLİK ODALAR 

Bütün hastanelerin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Salnur, ‘’Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın hastanecilikte, hastalara hizmet verilen mekanlarla ilgili standartlarında bir değişim oldu. Daha önceki hastane yapılarında 4-5-6-7-8 ve hatta 10 kişilik hasta odaları vardı. Ama geldiğimiz günde artık tek kişilik odalarımız ve her odanın tuvaletinin, banyosunun olmasının çok büyük önemi olduğunu biliyoruz ve böyle hizmet anlayışı veriyoruz’’ dedi.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA 

Yenilenen hastanelerinin dışında 3 milyar TL yatırım bedeliyle inşa edilen Bayraklı Şehir Hastanesi’ni yaptıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, ‘’Bayraklı Şehir Hastanesi 2 bin 60 yataklı olup yoğun bakım, yüksek güvenlikli adli psikiyatri ve fizik tedavi hizmetlerimizi de karşılayacak. Bayraklı Şehir Hastanesi ile hem en az 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veren mekanlara kavuşacağız, hem de bir onkoloji hastanesi yapılanmasına sahip olacağız” ifadelerini kullandı. Salnur, “Yoğun bakım yatak kapasitesinde artış olacak. 51 ameliyathane bulunacak, günlük 70 bin kişi hastaneye giriş çıkış yapacak. Neredeyse büyük bir ilçe konumunda yapılanma olacak. 2020’de hizmete açılacak. Vatandaşlarımız devlet hastanesinde hangi şartlarda hizmet alıyorsa burada da aynı şartlarda hizmet alacak’’ diye konuştu.

YENİLEME ZAMAN ALIYOR

Merkezdeki büyük hastanelerinin yenileme çalışma sürecinin zor olduğunu belirten Bediha Salnur, ‘’Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenmeye ihtiyacı var. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin bir kısmını yeniledik. Daha bir kısmının da yenilenmeye ihtiyacı var. Merkezdeki büyük hastanelerimizle ilgili projelerimizi tamamladık. Bakanlığımızın onayına sunacağız ve onayından sonra yapım aşamasına geçeceğiz. Merkezimizdeki hastanelerimizde yenileme çalışması yapmak çok zor. Hem poliklinik yükü, hem acil yükü, ayrıca bölge yükünün de etkileyen bir ağırlığı var. O yüzden de oralardaki projeler çok dikkatli, hizmeti aksatmayacak şekilde, bakanlığımızın da onayı alacak şekilde büyük bütçeli projeler. Ama oralarda da bir aşamaya geldik. İnşallah bakanlığımızın onayı ile birlikte büyük hastanelerimizdeki yenileme çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlayacağız“ ifadelerini kullandı.