20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şampiyonların okulundan muhteşem final

Halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 8. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde sergiledikleri folklor gösterileriyle Gaziemirlilere görsel şölen sundu.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonların okulundan muhteşem final

Türkiye Şampiyonu ekibinde sahne aldığı gecede Başkan Şenol şampiyonları ödüllendirdi. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan Gaziemirliler 8. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde kurs boyunca öğrendiklerini sergileme şansı buldu. Festival Alanı’nda düzenlenen gecede birçok kursiyer ilk sahne deneyimini yaşarken, birçoğu da tekrar sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Görsel şölenin yaşandığı sezon finalinde 500 kursiyer İzmir, Denizli, Muğla, Aydın, Kırklareli, Kafkas, Azeri, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yörelerinden oyunlar sergiledi. 8. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde zeybek, horon, roman havası, halay potpuri gibi oyunlar sergilendi. Yetişkin, genç ve çocuk olmak üzere üç kategoride eğitim veren ve bu yıl bin 500 kursiyerin katıldığı kursun final heyecanına ailelerde ortak oldu. Binlerce Gaziemirli etkinlik boyunca dansçıları yalnız bırakmadı. 

ŞAMPİYONLARA ÖDÜL

Şölen tadında geçen gecede Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği turnuvada Türkiye Şampiyonu olan Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dansçılarını yarım altınla ödüllendirdi. Şampiyon ekibin çok büyük emek ve fedakarlıklar sonucu başarıya ulaştığının altını çizen Başkan Şenol, “Bugüne kadar aldığı birçok başarıyla gurur kaynağım olan 32 Dev Adam’ı gönülden kutluyorum. Gaziemir’in, İzmir’in gururu oldular. Daha çok çalışarak daha da büyük başarılar kazanacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu. Özel gecede sahne alan Türkiye Şampiyonu 32 Dev Adam performanslarıyla izleyenleri adeta büyüledi.