19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

SATUDER'den İş Garantili Sertifika Programı

Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği (SATUDER) Ekim ayında gerçekleştireceği sertifika programıyla sektördeki yetişmiş sağlık turizmi personeli açığına çözüm bulma yolunda önemli bir adım atacak.

İZMİR/STAR7 Ağustos 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
SATUDER'den İş Garantili Sertifika Programı
Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği (SATUDER) sağlık sektöründe yaşanan, yetişmiş personel açığını azaltarak istihdam yaratma yolunda önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. SATUDER Başkanı Diş Hekimi Şenol Alkan, Ekim ayında başlatacakları iş garantili sertifika programıyla sektöre yetişmiş insan kaynağı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Sağlık turizminde büyük önem taşıyan, hasta ve hastane ilişkilerini düzenleyecek nitelikli eleman bulunması konusunda büyük sıkıntı yaşandığını kaydeden Alkan, gerçekleştirecekleri eğitim ve sertifika programlarının yoğun ilgiyle karşılaşmasını beklediklerini vurguladı.

EXPO 2020 yolunda adaylığını açıklayan ve ana temasını sağlık olarak belirleyen İzmir'in sağlık ve sağlık turizmi anlamında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için tüm kurumların işbirliğine gitmesi gerektiğini hatırlatan SATUDER Başkanı Diş Hekimi Şenol Alkan, bu işbirliğini sağlamak için çeşitli sağlık kuruluşlarını dernek çatısı altında topladıkları dile getirdi.

SATUDER Başkan Yardımcısı Berfu Tokman da, sağlık turziminin çok bileşenli bir yapısı olduğunu belirterek, hizmet sektörünün vazgeçilmezi olan insan kaynağının en az hastane kalitesi kadar önemli olduğuna işaret etti. Kendisinin de yıllardır sağlık turizmi konusunda çalışmalar içinde olduğunu ve İzmir'deki hastane ve dal merkezlerinin sağlık turizmi konusunda bilinçli hareket etmediklerini tespit ettiğini kaydeden Tokman, "Gerçekleştireceğimiz eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz. Eğitimin en önemli özelliği, bu alanda bulunan personel açığına yanıt vermesi ve yeni istihdam olanakları yaratması olacak. Bu eğitime, adeta iş bulma garantili sertifika programı da diyebiliriz" diye konuştu.

Ekim ayında 20 kişiyle başlamayı düşündükleri eğitim programını 2 ay süresince deneyimli eğitmenlerle gerçekleştireceklerini söyleyen Berfu Tokman, "Sertifika programında yaşam koçluğu, bilgi teknolojileri, pazarlama eğitimleri, teknik İngilizce ve tercümanlık gibi farklı uzmanlık alanlarında eğitimler vereceğiz. Sağlık turizminin inceliklerine hakim, sadece yabancı dil bilen değil, onu kullanabilen personeller, hasta memnuniyetini sağlayabilir. Yurtdışından gelen hastalarımız, klasik turist mantığından uzak ve farklı beklentiler içinde oluyor. Sonuçta belki de ilk defa geldiği bir ülkede ameliyat olacak. Bu konuda ona güven veren, tüm sıkıntılarına anında çözüm üreten nitelikli sağlık personeline büyük ihtiyaç var" şeklinde konuştu.