19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sektörde canlanma kapıda

Gayrimenkul sektöründe ötelenen talebin referandum sonrası yeniden harekete geçeceğini söyleyen Caner Tan, konuta yatırım yapanların kazanacağı bir döneme girildiğine dikkat çekti.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sektörde canlanma kapıda

Coordinat Bornova markasının yaratıcısı DRC Grup'un Kurucu Ortaklarından Caner Tan gayrimenkul sektörünü ve referandum sonrası sektördeki olası gelişmeleri değerlendirdi. Geçtiğimiz şubat ayının sektördeki en durgun ay olduğunu belirten Tan, Mart ayıyla birlikte sektörde yeniden haraketlenme görülmeye başlandığını kaydetti. Referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın, gayrimenkul sektörünün rahat bir nefes alacağını ve bekleyen talebin yeniden harekete geçeceğini ifade eden Caner Tan, "Ülke gündemi ve yönetimle ilgili belirsizliğin yaşandığı dönemlerde yatırımcılar bekleyip önlerini görmek istiyor. Bu da var olan talebin ötelenmesi anlamına geliyor. Önünü görmek isteyen yatırımcılar açısından en iyi seçim, bitmiş seçimdir. Seçimin ardından sonuç ne olursa olsun bekleyen talep yeniden normal seyrine dönecek" diye konuştu.

AĞUSTOSLA BİRLİKTE FİYATLAR ARTAR

Ağustos ayıyla birlikte İzmir'de gayrimenkul fiyatlarının artış seyrine gireceğini ifade eden Caner Tan, "Ağustos ayına kadar olan süre için köprüden önce son çıkış diyebiliriz. Ağustos ayıyla birlikte hem talebin artması, hem ulaşım projelerinde sona yaklaşılmış olması, fiyatların artışına neden olacaktır. Bunun farkına varan İstanbullu firmalar da İzmir'de proje üretmek adına yoğun çalışmalarda bulunuyor. Tavsiyemiz İzmirli yatırımcıların ellerini çabuk tutması yönünde" bilgisini verdi.