25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sulama kanalına girenlere ceza

Manisa Valiliği’nin il sınırları içerisinde bulunan sulama kanalı, baraj ve göletlerde meydana gelen boğulma vakalarının üzerine alınan kararla gölet ve sulama kanallarına girenlere cezai yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

15 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sulama kanalına girenlere ceza

Manisa’da 2011-2016 yılları arasında sulama kanalı ve gölete serinlemek amacıyla giren 40 kişinin hayatını kaybetmesi ve boğulma olaylarının çoğalması üzerine Manisa Valiliği gölet ve sulama kanallarına girenlere Kabahatlar Kanununa göre cezai yaptırım uygulanacağını 2016 yılında yayımladığı kararla duyurmuştu. Valilikten yapılan açıklamada kararın yürürlükte olduğunun altı çizilerek vatandaşların daha duyarlı olmaları istendi.

VALİ GÜVENÇER UYARDI

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa genelinde 3 adet baraj göleti ve 20 bin 539 kilometresi yerleşim yerleri içinden geçen 19 sulama kanalı bulunduğunu belirterek, “Hizmete alındığı yıllarda yerleşim alanları dışında olan bu yapılar, zamanla imarsız ve çarpık şehirleşme sonucunda önemli bir bölümü yerleşim alanlarının içinde kalmıştır. İklimsel nedenlerle, yazları sıcak geçen ilimizde, özellikle çocuklar ve gençler tarafından tehlikeli olmasına rağmen baraj göllerine, nehirlere ve sulama amaçlı yapılan kanallara serinlemek amacıyla girilmektedir” dedi. Vali Güvençer, kararın esaslarına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca idari işlem uygulanacağını söyledi.