25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tarımsal sulama çiftçiyi güldürdü

Denizli Çardak Belediyesi’nin başlattığı ve yürüttüğü tarımsal sulama projesi çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Proje ile Gemiş Mahallesi’nde yem bitkilerinin ithalatına son verilerek yaklaşık 20 milyon TL’nin vatandaşın cebine kalması hedefleniyor.

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tarımsal sulama çiftçiyi güldürdü

Tarım ve hayvancılığın iç içe bulunduğu Çardak’ta üretim devam ediyor. Gemiş Mahallesi’nde 7 gün 24 saat yaklaşık 10 bin dekarlık alanın yüzde 70’ini sulama imkanı sağlanıyor. Çiftçilere standart sulama suyu üzerinden yüzde 30 oranında indirim yapılıyor. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk de Gemiş Mahallesi’nde sulama yapılan tarlaları inceledi. 

VERİMLİLİK ARTIYOR  

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Öztürk, Gemiş Mahallesi’nde başlatılan düzenli tarımsal sulamanın sonuçlarını vermeye başladığını söyledi. Öztürk, “DSİ’den devraldığımız Gemiş Sulama Tesisini Çardak Belediyesi olarak kurumsal yapıyla 7-24 vatandaşımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınmasında en öncelikli konu özellikle tarımsal üretimdir. Çiftçilerimizin en önemli masraf kalemlerinden bir tanesi sulama maliyetidir. Biz bir taraftan çiftçimizin gelirini artırma mücadelesini verirken sulama maliyetini düşürerek üretime teşvik ediyoruz” dedi. 

İTHALAT DURDU 

Proje ile birlikte Gemiş Mahallesi’nde yem bitkilerinin ithalatını durdurdukların belirten Belediye Başkanı Öztürk, “Böylece yaklaşık 20 milyon lira vatandaşımızın cebine kaldı. Yem bitkilerine kolay ulaşmanın sonucu olarak da hayvancılık gelişecek ve süt üretimi artacak. Şu anda vatandaşlarımız ürünlerini satar hale geldiler önümüzdeki yıl farklı ürün desenlerini ekeceğiz” diye konuştu. Projenin sadece Gemiş Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Öztürk, “Vatandaşımızın güvenini boşa çıkarmamak adına çabamızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız sadece Gemiş Mahallesi’nde sınırlı kalmayacak. Bundan sonraki hedefimiz Çardak Merkeze bağlı Karatoprak mevkiindeki yaklaşık 10 bin dekarlık alanı suyla buluşturmak. Bunun için su kuyuları açtırmaya başladık. Önümüzdeki yılda oraları sulamaya hazır hale getireceğiz. Sonrasında Çaltı Mahallesinde büyük bir kısmı sulanmayan topraklarımız için çalışmalara başlayacağız. Çardak’ta sulanmadık toprak bırakmayacağız. Gelecek yıl hedefimiz 50 bin dekarlık arazinin tamamını sulanabilir hale getirmek” ifadelerini kulandı.