19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Teknolojiyi uykuya yatırıyoruz

Teknoloji çağının beraberinde getirdiği dijital bağımlılığımızdan 48 saat uzaklaştıran Buca Belediyesi 2. Teknolojik Uyku Festivali’nin başvuruları başladı.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Teknolojiyi uykuya yatırıyoruz

15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde iki gün boyunca doğayla iç içe keyif dolu anlar geçirecek katılımcılar için tek yasak cep telefonları olacak. Sınırlı sayıda başvurunun alınacağı festival için ön kayıt başvuruları 31 Temmuz’a kadar www.uykufestivali.com adresinden alınacak.

 Buca Belediyesi’nin Radyo Romantik Türk işbirliğiyle düzenlediği festival bu yıl da Kaynaklar Kale mevkiinde gerçekleştirilecek. Kaynaklar’ın eşsiz doğasının içinde, cep telefonu ve tabletlerin yasak olduğu festival süresince katılımcılar, doğal ürünler tüketirken, artık unutulan sokak oyunlarını oynayarak, doğanın dinginliği içinde kitap okuyarak, yürüyüşler yaparak, dijital dünyanın bilgi bombardımanından uzak keyifli vakit geçiriyor.

Dijital detoks

Dünyada benzeri bulunmayan festival için dijital detoks tanımlamasını yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina “Hepimiz cep telefonlarımıza sığdırdığımız dünyanın bizleri hapsettiği yalnızlıktan şikayetçiyiz. İlk festivalde Türkiye’nin farklı illerinden, hatta yurt dışından gelen 200 katılımcı, festival alanında çok güzel dostluklar kurdu. Bu yıl da yepyeni dostluklar kuracağımıza inandığımız festival için heyecanla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.