26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Toprağın Kadınları buluştu

İzmir Ticaret Borsası ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteği ile yürütülen ‘Toprağın Kadınları’ projesi kapsamında aktif üretim yapan 35 başarılı kadın, Dünya Çiftçiler Günü’nde bir araya geldi.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Toprağın Kadınları buluştu

Buluşmada tarımın çeşitli alanlarında faaliyet gösteren üretici kadınlara, İzmir Ticaret Borsası tarafından oluşturulan Elektronik Alım-Satım Platformu E- Commodity Bazaaar projesi hakkında eğitim verildi. Tarım ürünleri ticaretinin elektronik platformda geliştirilmesi amacıyla kurulan e-Ticaret Projesi sayesinde, çiftçi kadınlar ürünlerini internet üzerinden pazarlayabilme imkanına kavuşacak.

ÜCRETSİZ DÜKKAN AÇACAKLAR

Eğitimin açılış konuşmasını yapan, Ticaret Borsası Danışmanı Dr. Pınar Nacak, öğrenmeye hazır, mücadeleden asla vazgeçmeyen çiftçi kadınların aslında tarımın itici gücü olduğunu, ancak ne yazık ki hem söz sahibi hem de mülkiyet sahibi olmadıkları için görünemediklerini söyledi. Nacak, “Bu proje ile kadınların tarımda hep var olmaları, daha da görünür olmaları için çaba gösteriyoruz. Projede çok güçlü kadınlarımız yer alıyor. Bugünkü eğitimin amacı güçlü kadınlarımızı biraz daha güçlendirmek ve ekonomik hayatta var etmek. Sizler başardıkça biz mutlu olacağız. Bugün platformumuzda dükkanlarını açan kadınlarımızın, girişimcilik yolunda giderek ivme kazandığını görmek bizler için oldukça sevindirici” dedi. Toprağın Kadınları, buluşmada ürünlerini sergileme şansı da buldu.