19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ulaşım sorunu çözüldü

Denizli’de trafik sorununu temelden çözecek projeler şehre yeni bir kimlik kazandıracak. Üçgen Köprülü Kavşakları, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Kavşağı, Üniversite Yaya Üst Geçidi ve 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ulaşım sorunu çözüldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ninulaşımda çığır açacak Üçgen Köprülü Kavşakları, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Kavşağı, Üniversite Yaya Üst Geçidi ve Üçler Mevkii’ndeki yeni çevre yolu düzenleme projesi hız kesmeden ilerliyor. 

Denizli’nin şehir içi ve şehirlerarası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşakları yeni ve modern görünümüyle şehrin gururu olacak. İzmir, Ankara ve Antalya Karayolları’nın kesişim noktasında bulunan Üçgen Meydanı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin rüya projesiyle muhteşem bir esere dönüşecek. Yapımı devam eden projede İzmir-Antalya ve Antalya-İzmir viyadükleri tamamlandı. 

Güvenlik şeritlerinin yanında gidiş-dönüş olmak üzere 2’şer şeritli ve 17 ayaktan oluşan iki viyadük toplamda 838 metre uzunluğunda yapıldı. 2 bin172 ton demirin kullanıldığı viyadükler ve temeli için 16 bin 500 metreküp beton kullanıldı.  

3 ŞERİTLİ OLACAK

Ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla kent trafiğinin daha akıcı olmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hal Köprülü Kavşağı’nın yapımına da bir süre önce başladı. Proje Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Hal Köprülü Kavşağı’nda bağlantı Denizli-İzmir yolu doğrultusunda yapılacak köprüyle sağlanacak. Art germe tekniğiyle inşa edilecek olan köprü 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak. Yaklaşık 30 metre genişlikte olacak köprünün uzunluğu ise 313 metre. . 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent merkezi ve tüm ilçelerde modern, konforlu ve yüksek güvenlikli yollar inşa ettiklerini belirterek, “Halkımızın daha kaliteli ve daha güvenli ulaşım imkanına kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Zolan, “Çevre yolları, köprülü kavşaklar, kavşak düzenlemeleri ile bir çok çalışma yapıyoruz. Kalıcı eserler bırakmak için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”ifadesini kullandı. 

KALICI ÇÖZÜMLER  

 Denizli için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “Günlük değil kalıcı işler yapma gayretindeyiz. İnşallah bunu hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Denizli daha da gelişsin istiyoruz. Çünkü insanımız her şeyin en iyisine layık” diye konuştu

52 METRELİK KÖPRÜ

Yapımında sona yaklaşılan Sanayi Bağlantı Köprüsü ise bölgedeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak. İzmir Bulvarı üzerinde 1 ve 2. Sanayi ile 3. Sanayi bölgelerinin kesişiminde inşa edilecek olan Sanayi Bağlantı Köprüsü ile sanayi siteleri arasındaki trafik akışı hız kazanacak. Bağlantı köprüsü, 5 ayak üzerine inşa ediliyor. 4 ayak açıklığı bulunan köprünün, orta yaka açıklığı 52 metre, baştaki iki ayak açıklığı ise 32 metre olacak. Bağlantı yolları dahil köprünün toplam uzunluğu 500 metre olacak.  

KALICI ÇÖZÜMLER

DENİZLİ’DE yaşanan trafik sorununu kökten çözmek için seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, birçok ulaşım yatırımını da tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Bu kapsamda Zeybek Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu, Akhan virajı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehit Er Doğan Acar Yaya Üst Geçidi tamamlanarak hizmete girdi. Yakıttan ve zamandan büyük tasarruf sağlayarak can güvenliğini had safhaya çıkaran projeler vatandaşlardan tam not aldı.