20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Uşak’ın gerdanlığı tamam

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 30 milyon liralık proje, şehri bambaşka bir görünüme kavuştururken; ıslah edilen 8 bin 700 metrelik derenin kenarı rekreasyon alanlarıyla donatılacak. DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Uşak’ın en büyük çevre yatırımlarından biri olan ‘Uşak Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ tamamlandığını belirterek proje kapsamında kapsamında Sorkun sel kapanı ile Uşak Devlet Hastanesi arasındaki 8 bin 700 metrelik alandaki taşkın koruma imalatları tamamlandı.

21 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Uşak’ın gerdanlığı tamam

Yapılan çalışmayla şehir bambaşka bir görünüme kavuştu. Bir dönem yarattığı kirlilik ile kentin kanayan yarası olarak gösterilen Dokuzsele Deresi’ndeki çalışmalar kapsamında 26 menfez imalatı gerçekleştirildi” dedi.

Genel Müdür Acu, şu bilgileri verdi: “DSİ olarak yaptığımız ıslah çalışmaları ile tarım alanlarımızın taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla ‘estetiği, emniyeti ve ekonomiyi’ ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Biz ıslah ediyoruz, belediyelerde vatandaşlarımızın rahat nefes alacağı mesirelik alanları inşa ediyorlar. DSİ- Belediye işbirliği ile pek çok yerde bu çalışmaları yapıyoruz.”

EROĞLU’NUN BÜYÜK EMEĞİ VAR

“Uzungöl’de tamamladığımız Solaklı Vadisi o bölgede adeta pırlanta gibi parlayan bir vadi oldu. Artvin’de ‘Çoruh Park’ aynı şekilde Artvin’e değer katan bir tesis oldu. Şimdide Uşak’ın vizyon projesinin ıslah kısmını biz tamamladık” şeklinde konuşan Acu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sıra rekreasyon çalışmasına geldi. Uşak’ın kentsel dokusuna katkı sağlayacak vizyon proje olarak gösterilen ‘Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile başlamış; ıslah çalışmalarının ardından dere yatağı çevresine reklarasyon alanları yapılması ön görülmüştü. DSİ-Belediye İş birliği ile yürütülen proje kapsamında belediye 8 bin 700 metrelik dere hattı boyunca uygun alanlara rekreasyon alanları yapılacak.”