18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yolcu taşımacılığına son sistem güvenlik

İzmir'de yolcu taşımacılığında daha güvenli dönem yakında başlıyor. İçişleri Bakanlığı’nın başta terör olayları olmak üzere suç ve suçlularla mücadele için yayınladığı genelge kapsamında İzmir merkezi ile ilçelerinde yolcu taşıyan toplam 13 bin 625 araca yılsonuna kadar kameralı güvenlik sistemi takılacak.

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yolcu taşımacılığına son sistem güvenlik

Bu amaçla İzmir’de kamu kurumları ve meslek odaları tarafından örnek bir adım atıldı. UKOME bünyesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın da yer aldığı bir komisyon kuruldu. Komisyon, bir yıl süren hazırlıklarını tamamladı ve diğer şehirlerde yaşanan olumsuzluklar da dikkate alınarak daha üstün özelliklere sahip sistemin hayata geçirilmesini sağlayacak teknik şartname hazırlandı. Bu şartnameye göre yetki belgesi almaya hak kazanacak firma ya da firmalar tarafından 3 bin 500 taksi, bin 117 minibüs, 6 bin servis aracı ve güzergâh izin belgesi ile ilçelere yolcu taşıyan 3 bin 8 araca kameralı güvenlik sistemi, 31 Aralık’a kadar yerleştirilecek. Sistem taksilerde sadece görüntü alacak, diğerlerinde ses de kaydedecek. 

TİTİZ BİR ÇALIŞMA   

Başkan Celil Anık, komisyonun emsallerinden daha üstün donanıma sahip örnek bir sistem kurulması için titiz çalışma sergilediğini açıkladı. Anık, ‘’Türkiye’ye benzeri olmayan komisyon sayesinde ortak akılla hareket edip en küçük ayrıntıyı bile göz önünde bulundurduk’’ dedi.