16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Aile okulları geliyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Avrupa’da olduğu gibi Maltepe’de de bir aile okulu kurmak istiyoruz' dedi.

5 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aile okulları geliyor
 
 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de erken yaşta evlilikler ve kadınların eğitilmesi konusunda çalışmalar yapılacağını belirtip, "Avrupa’da olduğu gibi Maltepe’de de bir aile okulu kurmak istiyoruz" dedi.
 
Marmara Eğitim Kurumları ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyeleriyle biraraya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversiteyle yapılacak ortak projelerin önemine  dikkat çeken Kılıç, “Ortak projelere imza atabiliriz, ben sizlere danışmak istiyorum. Bu toplantı oldukça verimli oldu. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, insan hakları konusunda çekmiş olduğunuz filmleri gösterebilirsiniz. Biz sanata her zaman destek veriyoruz. Gülsuyu’nda çekimleri devam eden Toz Bezi filmine destek verdik ve bu filmimiz Berlin Film Festivali’nde gösterilecek. Öte yandan Fikret Otyam Müzesi kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca belediye bünyesinde bir Radyo-TV Merkezi oluşturacağız” şeklinde konuştu.
 
“UYUŞTURUCUYLA ETKİN MÜCADE”
 
Okul öncesi eğitim, madde-uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ve evlilik öncesi eğitim konusunda da fikir alışverişinde bulunulan görüşmede Kılıç, sorunların çözümünde ortak akla işaret ederek, şunları söyledi: “Uyuşturucuyla mücadelede etkin birimler kuracağız. Şu an tartışıyoruz, hemen faaliyete geçmek yerine, danışarak daha sağlıklı çözümler üretmek istiyoruz. İçinde sağlık hizmeti veren birimlerin, kreşlerin, uyuşturucu merkezlerinin yer alacağı semt ya da mahalle konakları kurarak bu sorunlarla mücadele etmek istiyoruz.”
 
AİLE OKULLARI GELİYOR
 
“Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ikinci el giysi ve eşyaların toplandığı bir depo kurarak buradan dağıtım yapmayı düşünüyoruz" diyen Kılıç, "Ülkemizde olduğu gibi Maltepe’de de erken yaşta evlilikler ve kadınlarımızın eğitilmesi konusunda çalışmalarımız olacak. Avrupa’da olduğu gibi Maltepe’de de bir aile okulu kurmak istiyoruz. Yeni doğan bebeklere belediye başkanı olarak mektup ve çiçek gönderiyorum. Eşleri bana dönüyor, sizin çiçeğiniz eşiminkinden daha anlamlı diye. Aynı zamanda 2 uzman psikologumuz  da, ailelerimize eğitim verecek. Aile içi şiddetin de bu şekilde önüne geçmek istiyoruz.” Görüşme sonrasında Kılıç’a, Maltepe Üniversitesi Seramik Atölyesi tarafından yapılan Hitit dönemine ait bir tablet ve üniversitenin insan hakları alanında yapılan çalışmaları içeren bir broşür takdim edildi.