18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

AÖF 3 ders sınav yorumları nasıl

AÖF 3 ders sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde saat 15.00'da gerçekleşti. Sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da uygulandı. AÖF 3 ders sınavı geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

24 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
AÖF 3 ders sınav yorumları nasıl

Anadolu Üniversitesin Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, başarılı olamadıkları derslerden 3 ders sınavına girdi.

 

 

Lisans veya ön lisans programlarında kayıtlı öğrenciler, en fazla üç dersten başarısız olup bu dersleri başarıyla vermesi durumunda mezun olmaya hak kazanacak.

Bugün saat 15.00’da başlayan sınavda öğrenciler ter dökerken yakınları da okul bahçelerinde sınav heyecanını paylaştı. Diğer oturumlardan yoğun geçen sınav okul sıralarını doldurdu. Güvenlik aramalarının ardından salonlarına geçen öğrenciler sorunsuz bir şekilde sınavı tamamladı.

 

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Açıköğretim Sisteminde "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır.

"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.

30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.

Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.

Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.