19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AÖF final sınavı sonuçları açıklandı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Güz Dönemi final sınav sonuçları açıklandı.

22 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
AÖF final sınavı sonuçları açıklandı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Güz Dönemi final sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sayfası aof.anadolu.edu.tr üzerinden TC kimlik numara ve şifreniz ile sorgulama yapabilirsiniz. İşte açıköğretim final sınavı ile ilgili yapılan son açıklama...

 

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Eğitim hayatına AÖF'te devam eden yüz binlerce öğrenci, AÖF 2018-2019 eğitim dönemi sınav programı hakkında bilgi almak adına araştırmalarına hız verdi. Kısa bir süre önce güz dönemi dönem sonu sınavları yani final sınavını geride bırakan öğrenciler, şimdi güz dönemi final sınav sonuçların açıklanacağı tarihlere odaklanmıştı.

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Anadolu Üniversitesi AÖF (Açıköğretim Fakültesi) güz dönemi final sınavlarının ardından günler geçmesi ve kayıt yenileme tarihinin yaklaşmasıyla birlikte sonuç beklentileri de hız kazandı.

AÖF güz dönemi final sınavı 12- 13 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Farklı bölümlerde yapılan Anadolu Üniversitesi final sınavı soru ve cevapları, kısa süre içerisinde Anadolu Üniversitesi e-Kampüs sayfasından erişime açıldı. Netleri doğrultusunda bir tahmin yürüten öğrenciler şimdi kesin puanlarını öğrenmek için AÖF sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor.

AÖF sınav sonuçlarının, sınavdan 10 gün sonra yani 23 Ocak 2019'da açıklandı.

AÖF SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI
 
AÖF soruları ve cevapları geçtiğimiz dönemlerde olduğunu gibi sınavların sona ermesinin ardından erişime açıldı. Adaylar AÖF sorularına ve cevaplarına sisteme öğrenci girişi yaprak 'Anadolum eKampüs' üzerinden çıkmış sınav soruları linkine tıklayarak ulaşabiliyorlar.

2018-2019 AÖF SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıklanan takvime göre Anadolu Üniversitesi final sınavı, 12-13 Ocak tarihlerinde uygulandı. Bahar Dönemi ara sınavları 13-14 Nisan 2019'da. Dönem Sonu sınavları ise 25-26 Mayıs'ta yapılacak. AÖF üç ders sınavı 20 Temmuz 2019'de gerçekleşecek.

BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Güz dönemini geride bırakan öğrenciler bir yandan da kayıt yenileme tarihini araştırıyor. Anadolu Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim öğretim dönemi takvimine göre, bahar dönemi kayıtları 11-22 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak.

HARF NOTLARININ ANLAMI

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.