20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

AUZEF sınav tarihleri ne zaman?

2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri nasıl yapılır? Açıköğretim AUZEF sınav tarihleri ne zaman?

20 Mart 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
AUZEF sınav tarihleri ne zaman?

Açıköğretim Açıköğretim AUZEF bahar dönemi tercih dönemi başladı. İstanbul Üniversitesi'ne bağlı AUZEF bahar dönemi sınav merkezi tercihleri 19 Mart 2018 itibariyle alınmaya başlandı. AUZEF sınav merkezi terih başvuru işlemlerinde son gün 25 Mart olarak açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF tarafından 2017-2018 Bahar dönemi sınav merkezi tercihlerinin başladığı duyuruldu. Sınav merkezi tercihleri 25 Mart 2018’e kadar yapılabilecek.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan duyuruda 2017-2018 Bahar dönemi sınav merkezi tercihlerinin 19 Mart 2018 ile 25 Mart 2018 saat 23.59 arasında yapılabileceği açıklandı.19-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan sınav merkezi tercihleri 2017-2018 Bahar dönemi Ara sınav (Vize) için geçerli olacağı belirtildi.

Sınav yeri tercihi yapmayan öğrencilerimizin sınav merkezi 2017-2018 güz dönemi Telafi sınavındaki sınav merkezi olarak belirlenecektir.



Sınav Uygulama Şekli; Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl/yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

Sınav Uygulamaları Hakkında; Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan eğitim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Bu sınav tipleriyle ilgili açıklama aşağıda mevcuttur.

Klasik Sınav; Klasik sınav; açık uçlu, yorum gerektiren ve cevabın konuyla ilgili cümleler halinde belirtildiği sınav türüdür. Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir. Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteği üzerine değişir. Ara sınav, bitirme ve telafi sınavlarında klasik sınav sonuçları test sonuçları ile aynı gün ilan edilmez.Klasik sınavdaki sınav kâğıtları ilgili dersin öğretim görevlisine gönderilir, öğretim görevlisi kâğıtları okur ve sonuçları birimimize gönderir. Bu işlemlerden sonra sonuçlar ilan edilir. Bu sebepten klasik sınavların ilanında gecikmeler yaşanabilir.Klasik sınavlar sadece otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar ölçme ve değerlendirme platformlarında klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.