20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Burs imkanı olan dernekler ve vakıflar - 2016

Burs veren dernekler ve vakıflar bu yıl da öğrencileri yoğun rağbet ettikleri yerler oldu. Yeni öğretim döneminin başlaması ile öğrenciler birçok kuruma başvuru yaptı. 2016-2017 döneminde öğrencilere burs veren dernek ve vakıflar haberimizde.

20 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Burs imkanı olan dernekler ve vakıflar - 2016

Yeni eğitim yılı başlamışken öğrencilerin en önemsediği şeylerden biri de burs veren kurumlar oldu. Eğitim hayatlarına küçük de olsa katkı sağlayan çok sayıda kurum bulunmakta. Bazı dernek ve vakıflar o şehre ait üniversitelilere burs verdiği için, özellikle yerel kaynaklar bu konuda bilgilendirici olmakta. Büyük şehirlerde okuyan öğrenciler için ise özellikle memleket vakıfları ciddi destek sağlamakta.

 

Haberimizde özellikle tüm Türkiye'ye yayılmış büyük kuruluşları destek arayan öğrenciler için derledik:

 

Türkiye Diyanet Vakfı:

2011 yılından günümüze Türkiye Diyanet Vakfı Bursu yaklaşık 240 bin öğrenciye verilmiş. Diyanet Vakfı burslar için vatandaşlardan bağış toplamakta ve bu bağış oranında da öğrencilere burs vermektedir. Her yıl TDV öğrenci bursu için başvuru almaktadır.

Türk Eğitim Vakfı:

Türk Eğitim Vakfı bursu her yıl binlerce öğrenciye verilmektedir. Mesleki Ortaöğretim ve Üniversite öğrencilerine (Lisans, Y. Lisans ve Doktora) burs imkânı sağlanmaktadır. Vakıf ayrınca kız öğrencilere yurt bursu, YGS-LYS puan türlerinde ilk 5000’ne girmiş öğrencilere ayrı bir burs için başvuru imkânı tanımaktadır. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında verilecek burs miktarı şu şekildedir:
Mesleki Orta Öğretim 160.-TL
Üniversite 480.-TL
Yüksek Lisans 800.-TL
Doktora 1.120.-TL

 

 

Vehbi Koç Vakfı:

Vehbi Koç Vakfı bursu her yıl binlerce öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilmektedir. Ayrıca Koç grubu şirketlerinde çalışanların çocuklarına ayrı bir kontenjan verilmektedir. Her yıl eğitim-öğretim başında burs duyurusu yapılmakta ve çevrimiçi başvuru alınmaktadır. 2016 Vehbi Koç Bursları için 1-31 Eylül 2016 tarihleri arasında başvuru yapmak gerekiyor.

Sabancı Vakfı: Sabancı Vakfı bursu her yıl LYS’de üstün başarı göstermiş öğrencilere, kalkınmada öncelikli illerdeki liselerden mezun olmuş öğrencilere ve engelli öğrencilere karşılıksız olarak verilir.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

Alarko Holding:

Alarko Holding Bursu her yıl çok sayıda öğrenciye burs imkânı sağlamaktadır. Alarko Holdingin sosyal sorumluluk projeleri altında verilen burs için ilgili tarihlerde başvuruda bulunulmalı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı:

Toplum Gönüllüleri Vakfı Bursu her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlanmakta. Toplanan bağışlar ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilmekte olup 2016 TOG Bursu başvuruları 5 Ağustos 2016 tarihi itibariyle başlamış bulunmakta. Vakfın şartlarını taşıyan her öğrenci başvuruda bulunabilir.

Şahinler Holding:

Şahinler Vakfı bursu her yıl 500 öğrenciye karşılıksız olarak verilir. Şahinler Vakfı bursu için belli bir dönemde vakfa başvuruda bulunmanız gerekmekte.

Sema Yazar Gençlik Vakfı:

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu 1990 yılından itibaren ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız burstur. Her yıl yüzlerce öğrenciye günümüz koşullarında yüksek miktarlarda burs verilir.

Mehmet Zorlu Vakfı:

Şimdiye kadar 15 bin öğrenciye verilen Mehmet Zorlu Vakfı bursu bu yıldan itibaren Mühendislik, Hukuk, İşletme, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya bölümünde okuyan öğrencilere verilecektir.

Anadolu Vakfı:

Anadolu Vakfı Bursu 1979 yılından beri ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amaçlı burs vermektedir. Her yıl 1-30 Eylül tarihleri arasında vakfın internet sitesi üzerinden başvurular alınır. Vakfın internet sitesinde burslar hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Hüsnü Özyeğin Vakfı:

1990 yılından beri yaklaşık 13 bin başarılı ve yardıma muhtaç öğrenciye Hüsnü Özyeğin Vakfı bursu verilmiştir. Bağışlarla toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturuluyor. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için iki ayrı burs programı planlanmış bulunmaktadır.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı:

İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan Üniversite ve Teknik-Meslek Lisesinde okuyan öğrencilere İstanbul Sanayi Odası Vakfı bursu verilmektedir. Vakıf bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerin genel şartları taşıması halinde 1-30 Eylül 2016 tarihinde vakfın internet sitesi üzerinden çevrimiçi burs başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

İstanbul Ticaret Odası:

İstanbul Ticaret Odası her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkânı sunmaktadır. Bugüne kadar 16 binin üzerinde öğrenciye burs veren ticaret odasına burs başvurusu yapmanızı öneriyoruz.

Milli Eğitim Vakfı:

35 yıldır eğitime destek veren vakıf bugüne kadar 26 öğrenciye burs imkânı sunmuş. Eğitimin her düzeyinde destek sunan vakıf her yıl çok sayıda öğrenciye yeni burs imkânı sağlamaktadır. Milli Eğitim Vakfı Bursu bağışlardan destek sağlıyor.

Tübitak:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu her yıl çok sayıda öğrenciye burs imkânı sağlamaktadır. Kurum hemen hemen her eğitim düzeyindeki öğrencilere burs vermektedir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği:

Dernek her yıl çok sayıda öğrenciye 150-200 TL arasında değişen miktarlarda burs vermektedir. 2016 yılı için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği burs başvuruları 20 Eylül – 10 Ekim 2016 tarihleri arasında öğrencilerin okudukları üniversitenin bulunduğu ildeki ÇYDD şubesine şahsen yapılacak.