23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı! - ÖSYM sonuç ekranı

ÖSYM DGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçları öğrenmek için ÖSYM sonuç ekranı haberimizde.

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DGS  yerleştirme sonuçları açıklandı! - ÖSYM sonuç ekranı

ÖSYM DGS sonuçlarını açıkladı. Sonuçları öğrenmek için adaylar aşağıdaki linki tıklayabilir.

 

ÖSYM 2016 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

Merakla beklenen DGS tercih sonuçları dün akşam açıklandı. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden duyuruldu. Adaylar, 2016-DGS tercih sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

 

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

EK YERLEŞTİRMELER BAŞLIYOR

2016-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmeler sayesinde açıkta kalan öğrenciler yerleşebilecek. Adaylardan ek yerleştirme ücreti olarak 15,00 TL alınacak.