18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

DGS sınav tarihi ne zaman?

DGS sınav tarihi ne zaman? DGS 2018 başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM DGS harç ödemeleri hangi bankaya nasıl yatırılacak? DGS başvurusu için süre doluyor.

25 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DGS sınav tarihi ne zaman?

ÖSYM tarafından 2018 yılı itibariyle düzenlenecek olan DGS (Dikey Geçiş Sınav) başvurusu için detaylar belli olmaya başladı. Özellikle önlisans eğitimini tamamlamış öğrencilerin gireceği veya açıktan yani AÖF ile lisans tamamlamak isteyenlerin merak ettiği DGS başvurusu haberimizde. Geçtiğimiz günlerde başlayan DGS başvuruları bugün son buluyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR? NE ZAMAN BİTİYOR?
 
DGS’nin başvuru tarihleri 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS’ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sınav 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise Ağustos ayında açıklanacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2018 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başvurusu yapabilmek için öğrenciler, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve Aday İşlemleri Şifresi ile giriş yapmak zorundalar. Başvuru sürecinde olanlar bölümünü seçip, ardından DGS yazan bölüme tıkladıktan sonra başvuru için istenen bilgileri eksiksiz şekilde tamamlayacaklar.




DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURUSU NE KADAR HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretlerini henüz belirdi. Geçtiğimiz sene DGS ücreti 90 TL olan başvurular bu sene 100 TL olarak açıklandı. Öğrenciler aşağıdaki bankalardan birine DGS başvuru ücretini yatırarak sınava girmeye hak kazanacak.