16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

DGS sınavına girecek adaylar dikkat!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), üniversitelerin önlisans programlarından mezun öğrencilerin üniversite öğrenimlerini dört yıla tamamlayıp lisans mezunu olabilmeleri için girdikleri bir sınavdır. Adaylar bu sınava girerek üniversitelerin dört yıllık bölümlerinde öğrenimlerine devam ederler. DGS 2017 23 Temmuz’da yapılacak.

30 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
DGS sınavına girecek adaylar dikkat!

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin öğrenimlerini dört yıla tamamlayıp lisans mezunu olabilmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS), her yıl tekrarlanmaktadır.  Adaylar bu sınava girerek üniversitelerin dört yıllık bölümlerinde öğrenimlerine devam ederler. DGS ne zaman yapılacak ÖSYM, 2017 yılında yapılacak olan sınavın resmi takvimini açıkladı. 2017 DGS başvuruları 24 Mayıs’ta başladı ve 1 Haziran’da sona erecek.

2016 DGS SINAV SORULARININ BİR KISMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

DGS ÜCRETİ HANGİ BANKADAN ÖDENİYOR?

*Akbank’ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

 

*Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)

 

*Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

 

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

 

*Ziraat Bankası sadeceinternetbankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’denücret yatırılmaz.)

 

Adaylar, sınav ücretini 2017-DGS Kılavuzunun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 02 Haziran 2017 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

 

SINAV ÜCRETİ: 80,00 TL

 

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 3,00 TL

 

DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Dikey geçiş sınavı (Dgs), önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları yada önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olabilecek durumda olan adaylar, belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin, alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına Ösym'ce yapılan "Dikey geçiş sınavı"nı (Dgs) kazanmak koşuluyla geçiş yapabilir ve o bölümün lisans diplomasını alabilirler.

2017 DGS başvuruları 24 Mayıs - 01 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Başvurular, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek.

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.