25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

DGS tercihleri başladı - İşte şartları!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan DGS sonuçlarının ardından merakla beklenen DGS tercih başvuru kılavuzu yayınlandı.DGS ile lisans bölümlerine kayıt yaptırmak isteyen adayların kılavuzdaki yönlendirmeler dahilinde tercihte bulunabilecekler. 30 tercih hakkı bulunan adaylar için DGS başvuru kılavuzu ve diğer ayrıntılar haberimizde.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DGS tercihleri başladı - İşte şartları!

ÖSYM 2016 lisans programlarına dikey geçişler için başvuru kılavuzunu yayınladı. DGS’den gerekli puanı alan adayların lisans programlarında eğitimine devam etmesi için 7 Ekim tarihine kadar tercihte bulunmaları gerekiyor.

 

DGS tercih başvuruları bugün itibariyle başladı. Adaylar DGS tercih işlemlerini aday işlemleri sayfasından yapabilecekler.  Adayların 30 tercih hakkı bulunmaktadır.

 

DGS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

Tercih işlemleri 30 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

 

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir.

 

 

DGS BAŞVURU TABLOLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo 2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

 

 

Adayların 30 tercihini puanına göre sıralamalarını tavsiye ediyoruz. Ücretli programların da şartlarını iyice araştırmalarını ve burslu burssuz seçenekleri iyi değerlendirmelerini gerektiğini hatırlatıyoruz.

 

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

 

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.