20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

E Okul VBS öğrenci not sorgulama işlemi

E Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte E Okul VBS veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci notları sorgulama ekranı..

15 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
E Okul VBS öğrenci not sorgulama işlemi

E Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul VBS veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci notları sorgulama ekranı 2017 2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu milyonlarca kişi tarafından giriş yapılmaya başlandı. 19 Ocak Cuma günü okulların tatil olması ile birlikte milyonlarca öğrenci karnelerini almış olacak.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

 

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Günümüz modern çağının en yenilikçi teknolojilerini aktif olarak kullanmakta olan E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından öğrenci ve okul bilgilerinin girişi, düzenlenmesi ve güncellenmesi gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi ile yapmış oldukları öğrenci ve okul bilgileri girişlerinin görüntülenmesini E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler öğrenebiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte okul ve öğrenci bilgilerinin girişinde ortaya çıkabilecek karışıklıkların ve hataların önüne geçilebilmesinin yanı sıra merkezi bir sistemde eğitimde yer alan her öğenin yönetiminin yapılabilmesi sağlanabiliyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul internet sayfasında yer almakta olan internet sayfasındaki öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve idarecilerin kendilerine verilen E-Okul yönetim bilgi sistemi girişlerini gerçekleştirebiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi ile birlikte öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgisi girişlerinde devamsızlık girişi, not bilgisi, öğrenci dosyası düzenleme, güncelleme ve girişi, öğrenci fotoğraf girişi ve düzenlemesi, gelişim raporları düzenlemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslerin öğretmen bilgisi girişi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.