26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

E okul VBS öğrenci not sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr E okul VBS giriş karne notu görüntüleme

E okul VBS giriş karne notu görüntüleme E okul VBS öğrenci not sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr Sömestr tatili bugün başlıyor. E okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) giriş sayfasına ziyaretler yoğunluk kazandı. Karne notlarına yönelik son güncellemeleri yakından takip eden öğrenciler ve ebeveynler sık sık E okul VBS sistemine erişim sağlamaya çalışıyor. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında bilinmesi gerekenler! E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile tüm veliler öğrencilerinin eğitim ve öğretimleriyle ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Bu bilgilerin sisteme girişi ise E-okul yönetim bilgi sistemi aracılığıyla yapılıyor. E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığının mevcut teknolojilerden yararlanarak veli, öğretmen ve öğrencilere sunmuş olduğu bir sistem. E-Okul aktif edildiği günden bu yana büyük ilgi görüyor. İlgi görülmesinin en büyük nedenleri arasında zaman kaybını önlemek yer alıyor. E-Okul sistemi hedeflediği tüm kullanıcılara kolaylık sağlıyor. E-Okul sisteminden bilgilenmek için veli, öğretmen ve öğrenciler için farklı giriş ekranları bulunmaktadır. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi veliler, Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmenler için hizmet vermektedir. Bir öğrencinin ilkokuldan lise eğitim öğretim zamanına kadar e-Okuldan tüm bilgilerini görüntülemek mümkün. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemiyle ilgili her şey haberimizde! Karne notu görüntüleme işlemi,E Okul üzerinden gerçekleştirilebilecek. Cuma günü karneler verilmeden önce son durum hakkında bilgi sahibi olacak olan öğrenciler ve veliler, okula hazırlıklı gidecek. Peki, sınav dönemi olarak tabir edilen ikinci dönem öncesinde Karne notu görüntüleme işlemi, E Okul üzerinden nasıl gerçekleştirilebilecek? İşte, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve karne görüntüleme işlemi hakkında detaylı bilgiler

19 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
E okul VBS öğrenci not sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr E okul VBS giriş karne notu görüntüleme

E okul VBS giriş karne notu görüntüleme E okul VBS öğrenci not sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr Sömestr tatili bugün başlıyor. E okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) giriş sayfasına ziyaretler yoğunluk kazandı. Karne notlarına yönelik son güncellemeleri yakından takip eden öğrenciler ve ebeveynler sık sık E okul VBS sistemine erişim sağlamaya çalışıyor. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında bilinmesi gerekenler! E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile tüm veliler öğrencilerinin eğitim ve öğretimleriyle ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Bu bilgilerin sisteme girişi ise E-okul yönetim bilgi sistemi aracılığıyla yapılıyor. E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığının mevcut teknolojilerden yararlanarak veli, öğretmen ve öğrencilere sunmuş olduğu bir sistem. E-Okul aktif edildiği günden bu yana büyük ilgi görüyor. İlgi görülmesinin en büyük nedenleri arasında zaman kaybını önlemek yer alıyor. E-Okul sistemi hedeflediği tüm kullanıcılara kolaylık sağlıyor. E-Okul sisteminden bilgilenmek için veli, öğretmen ve öğrenciler için farklı giriş ekranları bulunmaktadır. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi veliler, Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmenler için hizmet vermektedir. Bir öğrencinin ilkokuldan lise eğitim öğretim zamanına kadar e-Okuldan tüm bilgilerini görüntülemek mümkün. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemiyle ilgili her şey haberimizde! Karne notu görüntüleme işlemi,E Okul üzerinden gerçekleştirilebilecek. Cuma günü karneler verilmeden önce son durum hakkında bilgi sahibi olacak olan öğrenciler ve veliler, okula hazırlıklı gidecek. Peki, sınav dönemi olarak tabir edilen ikinci dönem öncesinde Karne notu görüntüleme işlemi, E Okul üzerinden nasıl gerçekleştirilebilecek? İşte, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve karne görüntüleme işlemi hakkında detaylı bilgiler..
 

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ



E-OKUL KARNE NOTU GÖRÜNTÜLEME EKRANI

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler ve velilere büyük kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin faydalandığı E Okul karne notu görüntüleme ekranı, perşembe akşamı rağbet görecek. Not girme işlemlerinin tamamlanması ve karnelerin basıma hazırlanmasının ardından tüm notların görüntülenebileceği E Okul sistemine, TC Kimlik Numarası ve Okul No ile kolayca giriş sağlanabilecek.
 



E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş işlemi için öncelikle öğrencinin bazı bilgilerine ihtiyaç duyulacaktır. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi özellikle zaman problemi yaşayan, yoğun iş temposu içerisinde okuyan çocuklarıyla ilgilenemeyen veliler için avantaj sağlıyor. İnternet üzerinden giriş yapan veliler öğrencisinin devamsızlık bilgisini, notlarını, sınav tarihlerini vb. birçok bilgiyi görüntüleyebiliyor. Ayrıca Veli Bilgilendirme sistemi veliler ile yöneticiler arasında iletişimi de sağlıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemini öğrenciler görüntüleyemiyor. Bu sayede öğrenci üzerindeki disiplin de artmış oluyor. Öğrenci velisinden hiçbir bilgisini saklayamıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi olmadan önce velilerin sürekli okula gidip bu bilgileri öğrenme zorunluluğu bulunuyordu. Sık Sık okullara gidip bilgi almaya vakti olmayan velilerin ise öğrencileriyle ilgili bilgisi oldukça az olmaktaydı. E-Okul Sistemi bu durumların önüne geçmektedir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmak için öncelikle e-Okul resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Sayfaya giriş yaptıktan sonra hemen üst kısımda bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş başlığı altında giriş bilgileri yer alıyor. Öğrenci T.C. Kimlik no, öğrenci no, ve güvenlik aşamasındaki bilgileri eksiksiz olarak doldurduktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden verilen tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Veli Bilgilendirme sistemi ara yüzü anlaşılır ve sade bir şekilde tasarlanmıştır. Sayfanın ara yüzünün böyle olması velilerin sistemi kullanırken hiçbir şekilde zorlanmayacağını göstermektedir. Yine de e-Okul Veli Bilgilendirme sistemiyle ilgili problem yaşayan veliler okullara veya e-Okul resmi internet sayfasına başvurabilirler.
 


Aşağıda yer alan linke tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ bölümünde yer Veli Bilgilendirme Sistemi alanında öğrenci TC Kimlik Numarası ve okul numarasını yazarak girişe tıklayın.

Bu aşamayı geçtikten sonra karşınıza gelecek olan 'Öğrencinin doğum ayı, nüfusa kayıtlı olduğu il' gibi soruları cevaplamalı ve son olarak öğrencinin fotoğrafını seçerek tamam butonuna tıklayın.

An itibariyle giriş yapmış olduğunuz E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden, solda yer alan devamsızlık bilgisi, not bilgisi gibi alanları kolayca görüntüleyebilirsiniz.
 

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ



ORTALAMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortalama hesaplama işlemini gerçekleştirdikten sonra elde edilen ortalamaya göre kontrol edilen takdir teşekkür hesaplama işlemi, EBA üzerinden yayımlanan hesaplama robotu ile kolayca öğrenilebilecek.

Öncelikle aşağıda yer alan linke tıklayarak ortalama hesaplama robotunu indirmek üzere siteye girin.

Bu işlemin ardından açılan sayfada yer alan indir butonuna tıklayıp, dökümanı indire basın.

Ortalama hesaplama robotu, Excel dosyası olarak bilgisayarınıza inmiş olacak.

İndirilen robotu açtıktan sonra sizden istenen yazılı ve sözlü puanlarınızı girerek, ortalamanızı öğrenebilirsiniz.

KARNE ALACAK ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin yarın sona ermesi nedeniyle öğrencilere önerilerde bulundu. Yoğun bir eğitim öğretim dönemini tamamlayarak tatile hazırlanıldığını belirten Güngör, şunları söyledi:

"Karnelerinizi alacak, bir dönemin çalışmalarının ilk sonuçlarını göreceksiniz. Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın biricik göstergesidir. Öğrenme sürecindeki eksiklerimizi ve öğrenme biçimlerimizi gözden geçirme fırsatıdır. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak, karnelerimizden kaba bir başarı ya da başarısızlık sonucu çıkarmaktan öte, kendine yetebilen toplumsal duyarlılıkları gelişmiş, değerlerini günlük hayatına yansıtabilen kişilikler inşa edebilmeyi hedeflemeliyiz. Unutmayalım ki, bilgi eksikliğinin telafisi mümkün ama kişilik inşasının eksikliğinin telafisi kolay değil."
 



İKİNCİ YARIYIL SINAV DÖNEMİ

Bu yıl ilk defa uygulanacak, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran'da yapılacak.

Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran'da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Yapılan bir diğer kolaylık ise e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminin mobil uygulamasının yapılması oldu. Telefon veya tabletlerinize e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminin uygulamasını indirebilirsiniz. iOS ve Andriod marketlerden e-Okul Veli Bilgilendirme sistemini telefonunuza hemen indirip, öğrenciniz ile ilgili bilgilere istediğiniz yerde istediğiniz zaman siz de ulaşın!

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile veli ve öğrencilerin görüntüleyeceği ders notları, devamsızlık bilgisi, başarı durumu vb. bilgileri öğretmenlerin giriş yaptığı sistemdir. Bu yüzden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi oldukça önemlidir. Öğretmenler bu bilgileri yönetim bilgi sisteminde güncel tutmakla yükümlüdürler. Aksi takdirde bu sebepten cezalandırılabilirler. Bu yüzden tüm bilgileri güncel tutmak zorundadırlar. Veli ve öğrencilerin mağdur duruma düşmemesi için sistemi öğretmenlerin sık sık kontrol etmesi gerekir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapmak için e-Okul resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sitenin hemen ikinci başlığında yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş başlığını görebilirsiniz. Bu başlık altındaki kullanıcı adı ve şifre boşluklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.