20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ehliyet sınav sonuçları MEB son dakika açıklandı

Motorlu araçları kullanabilmek için gerekli olan sürücü belgesinin verildiği ehliyet sınavı 20 Mayıs’ta yapıldı. Yılda beş kere gerçekleştirilen bu sınavın 20 Mayıs’ta olanı ikinci sınavdı. Sınava giren adaylar, ehliyet sınavı ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladılar. Adaylar sınav soru ve cevapları ile elde edecekleri puanı tahmini olarak hesaplasalar da ehliyet sınavı resmi açıklama yapılmasını heyecanla bekliyorlar. MEB, sonuçları açıkladı.

1 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ehliyet sınav sonuçları MEB son dakika açıklandı

Ehliyet sınav sonucu ne zaman açıklanır açıklandı mı, ehliyet sınavı soru cevapları. Ehliyet sınavı yılda beş kere yapılan bir sınavdır. Bu yılki sınavların ilki Şubat ayında yapılmıştı. 20 Mayıs tarihinde ise sınavlardan ikincisi gerçekleştirildi. Adaylar ehliyet sınavı soru cevaplarını ve bu sınavdan kaç puan alacaklarını merak ediyorlar. Sorulan 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru cevaplayan adaylar direksiyon sınavına girebilecekler. Ehliyet sınavı soru cevapları 20 Mayıs yayınlandı mı? MEB, sınav soruları ve cevaplarının ise önümüzdeki bir kaç gün içinde açıklanabileceğini söyledi. Sınav sonuçları 1 Haziran'da açıklandı.

 

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

 

 

SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Motorlu taşıtları kullanabilmek için gerekli olan sürücü belgesi için alınan ehliyet sınavının ikincisi 20 Mayıs'ta gerçekleşti. Şubat ayında yapılan sınavın sonuçları 11 gün sonra açıklanmıştı.

20 Mayıs'ta gerçekleştirilen Ehliyet sınav sonuçları 1 Haziran'da açıklandı.

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

ehliyet ile ilgili görsel sonucu

2017 EHLİYET SINAV TAKVİMİ

İlki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmiş olan ehliyet sınavları yılda 5 kere yapılmaktadır. Diğer sınav tarihleri ise şu şekilde olacak:

 

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

 

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

 

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.