24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Çıkmış ehliyet soruları 2017 meb.gov.tr Ehliyet sınavı saat kaçta?

Ehliyet soruları sınava girecek adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Her yıl beş kere tekrarlanan ehliyet sınavının üçüncüsüne az bir zaman kaldı. Motorlu Taşıtlar Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Ehliyet sınavı ne zaman saat kaçta soruları ile ilgili MEB son dakika açıklaması yaptı. MTSKS-3 29 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da düzenlenecek. Adaylar yazılı sınavı başarılı ile tamamladıktan sonra uygulamalı direksiyon sınavına girecekler. Teorik sınavların dördüncüsü Ekim ayında, beşincisi ise Aralık ayında yapılacak. En son Mayıs ayında yapılan sınavın ardından ehliyet soruları cevapları sınavdan 5 gün sonra 1 Haziran’da açıklandı. 2017 yılında 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira olarak belirlendi. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çıkmış ehliyet soruları 2017 meb.gov.tr Ehliyet sınavı saat kaçta?

Ehliyet soruları ehliyet sınavı saat kaçta sorularının cevabı sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı her sene yılda beş defa Motorlu Taşıtlar Sınavını düzenliyor. Binlerce kişi ehliyet alabilme umuduyla bu sınavlara giriyorlar. 2017 yılında ehliyet sınavının birincisi şubat ayında ikincisi mayıs ayında yapıldı. Üçüncü sınava ise az bir zaman kaldı. Ehliyet sınavı ne zaman saat kaçta sorusu MEB son dakika açıklaması ile yanıt buldu. Sınav 29 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Sorular ehliyet ile ilgili teorik konulardan sorulacak. MEB sınav takviminde dördüncü sınavın ekim ayında beşinci sınavın ise aralık ayında yapılacağını duyurdu. 2017 yılında daha önce yapılan ehliyet sınav soruları haberimiz içerisinde sizlerle. Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. 2017 yılında 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira olarak belirlendi. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle. 

 

>>>>EHLİYET SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ>>>>

 

Ehliyet sınav yerleri ile ilgili MEB son dakika açıklamasında bulundu. 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan sınavın giriş belgelerine MEB’in resmi internet sitesi üzerinden  ulaşabilirsiniz.

 

Ehliyet sınavı giriş belgesiyle sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz. Kursunuz hangi ilçedeyse muhtemelen sınava gireceğiniz yer(okul), aynı ilçede bulunur. Kursunuzla mutlaka irtibata geçiniz.

 

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

İkincisi 27 Mayıs'ta düzenlenen ehliyet sınavının üçüncüsüne oldukça az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı üçüncü sınavın 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacağını duyurdu. Sınav saat 14.00'da başlayacak.

 

EHLİYET SORULARI 

Haberimiz içerisindeki link üzerinden 2017 yılında yapılan sınavların sorularına ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. 11 Şubat'ta yapılan sınavdan alınan soru örnekleri aşağıda yer alıyor.

Aşağıdakilerden hangisi, ilk yardım uygulamalarında ilk yardımcının kendisi ve kazazede için alması gereken önlemlerden biri değildir?

Kırıklara yerinde müdahale etmesi

Kazazedenin korku ve endişelerini gidermesi

Kazazedeyi hareket ettirmeden müdahale yapması

Kendisinden önce kazazedenin emniyetini sağlaması

 

Soru2

Aşağıdakilerden hangisi, vücuda gerekli olan gaz alışverişi görevini yaparak hücre ve dokuların oksijenlenmesini sağlayan organlardandır?

Mide

Böbrek

Akciğer

Pankreas

 

Soru3

Solunum durmasında dudaklar, parmak uçları ve burun ucunda görülen morarmaların sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Su kaybı

Oksijensizlik

Beslenme yetersizliği

Karbonmonoksit eksikliği

2017 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ

Ehliyet sınavı senede beş kere yapılmaktadır. İlk sınav Şubat ayında, ikinci sınav ise Mayıs ayında gerçekleştirildi.

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

 

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

 

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

 

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Bazı olumsuzluklarda ehliyet sınavı geçersiz sayılır.  MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şu şekildedir:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

 e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,  Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

 e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde,

Kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi