24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ yurtları devletin oldu

Fettullahçı terör örgütü soruşturması kapsamında el konulan 131 yurt, devlet tarafından öğrencilerin hizmetine sunuldu. Böylece 227 bin öğrenciye daha yurt imkanı doğdu.

Tuğba Ceyhan7 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ yurtları devletin oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç eğitim muhabirleriyle bir araya gelerek Kredi Yurtlar Kurumu hakkında bilgi verdi. Bu yıl itibariyle ülke genelindeki yurt kapasitesinin 525 bin olduğunu belirten Kılıç, yılsonuna kadar bu sayının 545 bin olacağını kaydetti. FETÖ’ye ait soruşturma kapsamında el konulan 131 yurdun devrini aldıklarını bildiren Kılıç, yurtlardaki beslenme katkısı için verilen ücretin artık parmak okutularak kullanılacağını ve yurtlara x-ray cihazlarının koyulacağını aktardı. Kılıç ayrıca yurtlarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen manevi rehberlerin görev yapacağını ve her ay öğrencilerin burs yatmadan önce güvenlik soruşturmalarına bakılacağını ifade etti.

MELEK İPEK’İN LÜKS YURDU

1.5 milyon öğrenciye burs ve kredi vereceklerinin altını çizen Bakan Kılıç, devlete devredilen 131 yurt sayesinde bu yıl 227 bin öğrenciye daha barınma imkanı sunulacağını vurguladı.

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans sağladığı gerekçesiyle şirketlerine kayyum atanan Koza- İpek Holding tarafından yaptırılan Melek İpek Kız Öğrenci yurdunun da KYK tarafından kullanılacağı öğrenildi. Ankara’da ultra lükslüğüyle dikkat çeken yurdun tabelasının önümüzdeki günlerce değiştirileceği bildirildi. Bakan Kılıç, Maltepe’de bulunan 4 bin 100 öğrenci kapasiteli Mimar Sinan Yurdu’nun da bu yıl hizmete gireceği müjdesini verdi.