16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

KPSS sınav ücreti ne kadar

Milyonlarca öğrenci sınav ücretlerini merak ediyor. Vatandaşlar kamuda çalışmak için gün sayıyor. Tercihlerden sonra şimdi de sınav tarihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS sınav ücreti ne kadar

KPSS memur adaylarını sevindiren müjdeli haber ÖSYM sitesinden geldi. Milyonlarca vatandaş kamuda çalışmak için gün sayıyor. ÖSYM tarafından yapılan memurluk sınavı olarak da nitelendirilen 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizin detaylarında sizlerle…

 

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir. Adaylar girecekleri oturum sayısını ilgili ücret ile çarparak hesaplanan tutarı bankalara yatıracaklar. 

ÖSYM 2018 Sınav Takviminin açıklanmasıyla birlikte KPSS Sınav tarihleri de belli oldu. ÖSYM Akademik Takvimi verilerine göre adaylar bazı konularda dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Yapılan açıklamada Lisans, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi gibi sınavların başvuru ve sınav tarihleri netleşti.