25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kyk 2017 burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? sorusu üniversite öğrencileri için merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca öğrenci için büyük önem taşıyan kredi ve burs başvuruları 16 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Burs ve kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Başvuru işlemlerinin detaylarını araştıran üniversite öğrencileri bir yandan da burs ücretini merak ediyor. İşte tüm merak edilenler haberimizde...

23 Ekim 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kyk 2017 burs başvurusu nasıl yapılır?

Kyk burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başbakanlık burs ve kredi işlemleri nasıl yapılacak?  Öğrenciler için merak konusu olan KYK burs başvuruları devam ediyor. Milyonlarca üniversite öğrencisinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2017-2018 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları 16 – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.  Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs ve kredi başvurusunda bulunabiliyor. Geçen hafta KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklanmıştı. Yurt kayıtları ise 24 Ekim tarihinde son bulacak. Konu ile ilgili yeni gelişmeleri haberimizde yer verirken KYK başbakanlık burs ve öğrenim kredisi başvuruların nasıl yapılacağını hangi tarihte sona ereceğini sonuçların ne zaman açıklanacağını haberimizin içinde  bulabilirsiniz. Ayrıca KYK yurt kayıtları yapacak öğrenciler içinde gerekli evrakları ve tüm merak edilenleri bu haberimizde yer verdik.

KYK burs kredi başvuru ve yurt kayıt işlemleri E devlet üzerinden nasıl yapılacak? İşte 2017 KYK burs kredi ve yurt başvuru işlemleri hakkında tüm merak edilenler...

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Bugün her ilimizde üniversite var. 76'dan 150 üniversiteye çıkmış. Öğrenci sayımız 7 milyonu aşmış durumda. BM'ye üye olan 60 ülkenin nüfusundan fazla. 2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018'de bu rakam 470 lira olacak. 425'ti bu sene, haydi bakalım 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz.

Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da başvuruda  bulunabilecek.

 

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve  başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor. KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24  Ekim Salı günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor.Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler  arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

ÖĞRENİM BİLGİLERİ MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ

 

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

 

Kredi ve burs tutarı ne kadar ?

 

Öğrencilere verilen 425 TL burs tutarı 2018'de 470 TL olacak.

 

 

                                             

Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak

 

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile http://www.turkiye.gov.tr/adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

 

Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

 

İlk kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek

 

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

 

İlk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibariyle sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.