20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen MTSAS ehliyet sınavı 29 Temmuz 2017 tarihinde yapıldı. Milyonlarca sürücü adayın merakla beklediği Ehliyet sınavı sonuçları MEB'in resmi sitesinde açıklandı.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. MTSAS ehliyet sınav sonuçları 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleşti. Tek oturumda gerçekleşen sınavın soru ve cevapları bir kaç gün içerisinde erişime açıldı. Sınav sonuçları ise sürücü adayları tarafından merak konusu olmuştu. MTSAS Ehliyet sınav sonuçlarını merak edenler detayları haberimizde bulabilirler. Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyuruldu. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

>>>>EHLİYET SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ>>>>

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Sınav sonuçlarından yeterli puanı alıp direksiyon sınavına girmeye hak kazananlar için direksiyon sınavı, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 15 veya 22 gün içinde yapılmaktadır. Direksiyon sınavının yapıldığı anda araca MEB tarafından görevlendirilen yetkililer ile kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan bir kişi biner. Bu kişiler sizin aracı kaldırıp kaldıramadığınızdan şerit değiştirmenize, sinyal verip vermemenizden hızlı gidip gitmemenize kadar pek çok kriteri değerlendirirler. Yapmış oldukları bu değerlendirmeler sonrasında her bir adaya puan verilir. Direksiyon sınavında başarılı sayılabilmek için bir adayın en düşük 70 puan alması gerekmektedir.