19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2023 projesi nedir başvuru şartları neler MEB Öğretmenlerimizle 2023 projesi başvuru işlemi

Öğretmenlerimizle 2023 projesi nedir başvuruları nasıl yapılıyor? Milli Eğetimi Bakanlığı'ndan Öğretmenlerimizle 2023 projesi ile ilgili beklenen son dakika açıklaması geldi. Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi başvuruları 15 Ocak 2018 tarihinde başladı. Eğitici Eğitimi Öğretmen Başvurusu ve Eğitici Eğitimi Akademisyen Havuzu Girişi ekranı açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri ile bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasının sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen 'Öğretmenlerimizle 2023'e' projesinin başvuruları başladı. Eğitici eğitimlerine katılmak isteyen öğretmen ve akademisyenler, alanları ve gerçekleştirdikleri çalışmalarıyla ilgili kısımları doldurarak, 'https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?919' internet adresinden başvurularını yapabilecek.Hazırlanan içeriklerin öğretmenlere en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirileceği ifade edilen duyuruda, eğitici eğitimlerine katılacak öğretmenlerin hazırlanan eğitim içeriklerini aktif öğrenme anlayışı çerçevesinde görev yaptıkları illerdeki öğretmenlere aktaracakları da kaydedildi. İşte Öğretmenlerimizle 2023 projesi başvuru işlemi ve detayları...

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2023 projesi nedir başvuru şartları neler MEB Öğretmenlerimizle 2023 projesi başvuru işlemi

Öğretmenlerimizle 2023 projesi nedir başvuruları nasıl yapılıyor? Milli Eğetimi Bakanlığı'ndan Öğretmenlerimizle 2023 projesi ile ilgili beklenen son dakika açıklaması geldi. Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi başvuruları 15 Ocak 2018 tarihinde başladı. Eğitici Eğitimi Öğretmen Başvurusu ve Eğitici Eğitimi Akademisyen Havuzu Girişi ekranı açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri ile bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasının sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Öğretmenlerimizle 2023'e" projesinin başvuruları başladı. Eğitici eğitimlerine katılmak isteyen öğretmen ve akademisyenler, alanları ve gerçekleştirdikleri çalışmalarıyla ilgili kısımları doldurarak, "https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?919" internet adresinden başvurularını yapabilecek.Hazırlanan içeriklerin öğretmenlere en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirileceği ifade edilen duyuruda, eğitici eğitimlerine katılacak öğretmenlerin hazırlanan eğitim içeriklerini aktif öğrenme anlayışı çerçevesinde görev yaptıkları illerdeki öğretmenlere aktaracakları da kaydedildi. İşte Öğretmenlerimizle 2023 projesi başvuru işlemi ve detayları...

Bakanlığın internet sitesinden yapılan duyuruda, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, "Öğretmenlerimizle 2023'e" projesi başvurularını başlattı.

MEB Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi başvuruları başladı

Eğitici Eğitimi Öğretmen Başvurusu ve Eğitici Eğitimi Akademisyen Havuzu Girişleri 15.01.2018 tarihi ile 09.03.2018 tarihleri arasında https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?919 adresi üzerinden Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi kapsamında yapılabilecek. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada “Öğretmenlerimizle 2023’e” projesi başvurularının başladığı duyurusu yayınlandı.



Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmenlerimizin etkili öğretim yöntem ve tekniklerini, öğrenci merkezli ve aktif öğrenme anlayışıyla sınıf içi uygulamalarda hayata geçirebilmeleri için bilgilerini tazeleyebilmeleri, becerilerini geliştirmeleri, tutum ve davranışlarıyla rol model olabilmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda öğretim programları, Öğretmen Strateji Belgesi ve Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri dikkate alınarak, tanışma (buz kırma) etkinliklerini, öğretim programında dikkat edilmesi gereken noktaları, örnek ders sunumlarını, örnek ders içi etkinliklerini (Nasıl hazırlanır? Dikkat edilmesi gereken noktalar neler? vb.), kazanımlar ile etkinliklerin ilişkilendirilmesini, ölçme değerlendirme sürecini kapsayan eğitim içerikleri hazırlanmıştır."

Hazırlanan içeriklerin öğretmenlere en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirileceği ifade edilen duyuruda, eğitici eğitimlerine katılacak öğretmenlerin hazırlanan eğitim içeriklerini aktif öğrenme anlayışı çerçevesinde görev yaptıkları illerdeki öğretmenlere aktaracakları da kaydedildi.

Eğitici eğitimlerine katılmak isteyen öğretmen ve akademisyenler, alanları ve gerçekleştirdikleri çalışmalarıyla ilgili kısımları doldurarak, "https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?919" internet adresinden başvurularını yapabilecek.

Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi nedir?

Öğretmenlerin mesleki yeterliklerini, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarımını sağlayabilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmek istenen projedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada proje kapsamında öğretmenlerin;

    Bilgilerini tazeleyebilmeleri,
    Becerilerini geliştirmeleri,
    Tutum ve davranışlarıyla rol model olabilmeleri

hedeflenmekte olup Öğretmen Strateji Belgesi ve Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri kapsamında proje içerisinde;

    Tanışma (buz kırma) etkinliklerini,
    Öğretim programında dikkat edilmesi gereken noktaları,
    Örnek ders sunumlarını,
    Örnek ders içi etkinliklerini ( Nasıl hazırlanır? Dikkat edilmesi gereken noktalar neler? vb.),

yer aldığı çalışmalar yapılacaktır. Kazanımlar ile etkinliklerin ilişkilendirilmesini ve ölçme değerlendirme sürecini kapsayan eğitim içerikleri hazırlanmış olup hazırlanan eğitim içerikleri Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi başvurusu yapan öğretmenlere en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirilecektir.



DİĞER ÖĞRETMENLERE AKTARACAKLAR

Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi kapsamında düzenlenecek eğitici eğitimlere katılacak öğretmenler, hazırlanan eğitim içeriklerini aktif öğrenme anlayışı çerçevesinde görev yaptıkları illerdeki diğer öğretmenlere aktaracaklar. Eğitici eğitimlere öğretmenler ve akademisyenler başvuru yapabilecekler.

640 ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİLDİ

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi Eğitici Eğitimi Kursu 17-23 Aralık 2017 tarihleri arasında Erzurum Aziziye Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO’da gerçekleştirildiği belirtildi.  14 ilden 20 branşta 640 öğretmen bu kursu alırken “Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitici eğitimi kurslarının açılışı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş tarafından yapıldı.