25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ÖSYM DGS tercihler sonuçları ne zaman açıklanıyor?

DGS sınavının yapılmasının ardından sonuçlar açıklandı ve tercihler yapıldı. Sıra tercihlerin açıklanmasında. Kayıtların yapılıp öğrencilerin eğitime başlaması için sonuçların açıklanması gerekiyor. Peki, ÖSYM DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

13 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM DGS tercihler sonuçları ne zaman açıklanıyor?

DGS binlerce öğrencinin öğrenim hayatları için önemli bir yere sahip. Ön lisans mezunu öğrencilerin lisans tamamlama eğitimi alması için DGS’ye girmeleri gerekiyordu.  DGS giren binlerce öğrenci sonuçlar açıklandıktan sonra 30 Eylül itibariyle üniversite tercihlerinde bulundular. Tercihler ise 7 Ekim Cuma günü son buldu.

 

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

2016-2017 Eğitim yılı başladı. Aralık ayında birçok üniversite ara sınavlara başlayacak. birçok üniversite öğrencilere ikinci dönem ders verecekleri gibi bazı üniversiteler bu dönemde öğrenci kabulu yapacaklar. Bundan dolayı kayıt işlemlerinin çok gecikmeyeceği tahmin ediliyor. ÖSYM’nin öğrencilerin kayıt işlemlerinin gecikmemesi ve oryantasyon için tercih sonuçlarını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

Tahmini olarak 7 günde açıklanabilir. Ancak süreç için kesin bir tarih belirtilmedi.

 

DGS TERCİH SONUÇLARI ÖĞRENME

 

Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.