20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

2017 YGS ÖSYM giriş ile sınav sonuç öğrenme ekranı

Son dakika YGS 2017 sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulamaya açıldı. Üniversite öğrenci adayları sonuçlarına bakmak için ÖSYM giriş ile sorgulama yapıyor. 12 Mart 2017’de gerçekleştirilen YGS sınavında ter döken öğrenciler şimdi sonuçlara bakma heyecanı yaşıyor. ÖSYM son dakika açıklamasıyla sonuçların sorgulamaya açıldığını duyurdu. İşte 2017 YGS sonuç sorgulama ekranı.

1 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017 YGS ÖSYM giriş ile sınav sonuç öğrenme ekranı

Son dakika ÖSYM açıklamasıyla 2017 YGS üniversite sınav sonuçları sorgulamaya açıldı. Sınavda ter döken yüz binlerce üniversite öğrenci adayı sonuçlara bakma heyecanı yaşıyor. ÖSYM’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr adresinde sonuc.osym.gov.tr üzerinden sorgulamaya açılan YGS 2017 sonuçlarına adaylar, TC kimlik numaraları ve Şifreleriyle bakacaklar. Ayrıca ÖSYM Mobil uygulamasından da YGS sonuçlarına bakılabiliyor. Aşağıdaki linke tıklayarak 2017 YGS sonuç sorgulama yapabilirsiniz.

 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 

2017 YGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

ÖSYM'DEN YGS SONUÇLARIYLA İLGİLİ DUYURU

ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU (28 Mart 2017)

2017-YGS Sonuçlarının Açıklanması

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2017-YGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları, 28 Mart 2017 tarihinde saat 17:15’ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

2017-LYS’ye katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar diler, adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

 

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

YGS'de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek.

 

Ardından son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

 

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Daha sonra hesaplanan standart puanlar ve ÖSYS kılavuzu Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacak.

 

AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacak.

 

YGS İLE GİRİLEN 4 YILLIK BÖLÜMLER LİSTESİ

YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak. YGS-3 puan türü ile girilebilecek 4 yıllık bölümler çok fazla değil. 2017 YGS puanı ile tercih edebileceğiniz 4 yıllıklar arasında şunlar var : Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.

 

YGS İLE GİRİLEN 2 YILLIK ÖN LİSANS BÖLÜMLERİ

YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi; YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi; YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik;

 

YGS PUANI İLE GİRİLEBİLEN 2 YILLIK BÖLÜMLER

YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi; YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri; YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.

 

ÖSYM ADAY ŞİFREMİ KAYBETTİM NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor. Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız korkmayın. Şifreyi yenilemenin bir yolu daha var. ÖSYM aday şifresi yenileme işlemi için ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz.

 

LYS BAŞVURULARI 4-17 NİSAN'DA

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

 

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

 

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.