19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ÖSYM'den çipli kimlik kartı uyarısı

YGS'ye gireceklere ÖSYM'den yeni kimlik kartı açıklaması geldi. Üniversiteye giriş için ilk aşama olan YGS 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak.

11 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM'den çipli kimlik kartı uyarısı
Yüz binlerce öğrenci üniversiteye girişin ilk basamağı olan YGS için gün saymaya devam ediyor. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan sınava girecek öğrenciler çipli kimlik kartlarının dağıtılmaya başlandığı andan itibaren sınava girmek için yeni kimlik kartının gerekli olup olmadığını merakla araştırıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan YGS için yeni kimlik kartıyla ilgili açıklama geldi. İşte ÖSYM Başkanlığının kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak o açıklaması...
 

ÖSYM RESMİ SİTESİ İÇİN TIKLAYIN (Yapılan son duyurulara bu linkten ulaşabilirsiniz)

 
İŞTE ÖSYM'DEN YAPILAN SON DAKİKA DUYURUSU
 
ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
 
DUYURU
(22 Şubat 2017)
 
2017 YGS Adaylarının Dikkatine!
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek olan Geçici Kimlik Belgesinin kapsamı genişletilmiş olup daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerli olması sağlanmış ve Yükseköğretim Geçiş Sınavına (YGS) girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının ”öncelikli“ olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapılmıştır.
 
2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut Nüfus Cüzdanları/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geçici Kimlik Belgesi” ile sınava girebileceklerdir.
 
Adaylara önemle duyurulur.
 
ÖSYM BAŞKANLIĞI