24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ÖSYM'den YGS uyarısı

Yüzbinlerce öğrencinin üniversiteye gidebilmek için gireceği ilk sınav olan YGS'ye başvuru için çok az bir zaman kaldı. ÖSYM tarafından yapılan ÖSYS başvuruları için Başkan Ömer Demir'den uyarı geldi.

19 Ocak 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM'den YGS uyarısı
2017 ÖSYS başvuruları yarın (18 Ocak 2017 Çarşamba) saat 23.59'da sona eriyor. Üniversite hayali kuran öğrencilerin belirtilen sürelerde başvurularını yapmaları gerekmekte. Bu süre için uzatma olmayacak. YGS'nin 12 Mart 2017'de yapılacağı ve sınav sonucunun da 28 Mart 2017'de açıklanacağı ÖSYM takviminde yer alıyor. YGS için başvuru ücreti 55 TL, sınavsız geçiş başvuru ücreti de 15 TL olarak açıklandı. Başvurular ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek. 2017 YGS başvurusu yapmak isteyenlerin iki ayrı seçeneği bulunuyor. 2017 YGS Başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.osym.gov.tr veya ÖSYM bürolarından yapılacak. ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den son dakika uyarısı geldi. İşte bu uyarı ve ÖSYS hakkında merak ettikleriniz...
 

2017 ÖSYS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN...

 
ÖSYM'DEN YGS BAŞVURUSU İÇİN ÖNEMLİ UYARI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir, geçen yıl 62 bin 822 kişinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının ücret ödemedikleri için silindiğini belirterek, 'YGS'ye başvuran adaylara, sınav ücretini yatırmadıkları takdirde başvurularının geçerli olmayacağı uyarısı yapıyoruz.' dedi.
 
ÖSYM Başkanı Ömer Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin internet sitesi "http://www.osym.gov.tr" adresinde yayımlanan ÖSYS Kılavuzu'na göre, 4 Ocak'ta başlayan YGS başvurularının yarın sona ereceğini anımsattı.
 
YGS'nin 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacağını, sınavın saat 10.00'da başlayacağını ifade eden Demir, öğrencilerin 09.45'e kadar alınacağı sınav binalarının, bu saatten sonra adaylara kapatılacağını söyledi. Demir, bu nedenle öğrencilerden, sınava geliş saatlerinde trafiği de göz önünde bulundurmalarını istedi.
 
Ömer Demir, "İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, yarın saat 23.59'da sona erecek. Sınav ücretini ödemek için 19 Ocak son gün olarak belirlendi. Başvuru süresi uzatılmayacak. Geçen yıl, 2016 YGS'de 62 bin 822 kişinin, ücret ödemedikleri için başvuruları silindi. Bu yıl YGS'ye başvuran adaylara, sınav ücretini yatırmadıkları takdirde başvurularının geçerli olmayacağı uyarısı yapıyoruz." diye konuştu.
 
2017 ÖSYS başvuru bilgilerinin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden kontrol edilmesi gerektiğine işaret eden Demir, ayrıca sınavın diğer aşamalarında gerekeceği için "aday başvuru kayıt bilgileri" dökümünün saklanmasını istedi.
 

 
 

 

2017 ÖSYS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN...

 
YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?
Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
(KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
 
*Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
 
*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.