16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Özel okul teşvik başvuruları devam ediyor

Özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı her sene özel okullarda okumak isteyen, ancak maddi durumu tam anlamıyla elverişli olmayan öğrenciler teşvik desteği sağlıyor.

17 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Özel okul teşvik başvuruları devam ediyor

Özel okul teşvik başvuruları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü başvuruların 10 Ağustos'ta başlayacağını ve 6 Eylül'de sona ereceğini duyurdu. Teşvik almaya hak kazanan öğrenciler 7 Eylül'de ilan edilecek.  Başvuru işlemleri için işlemler E-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru işlemleri için işlemler E-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Başvuru yapacak olan veli iki yerden başvurularını yapabiliyor. Özel okul müdürlüklerinden, e-Okul'un "Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü" sayfasından.

Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12). Önemli uyarı: Veli bilgilendirme yaparken doğru olduğundan emin olmalı. Araştırmalar sonucunda yanlış bilgi doğrultusunda bakanlık yasal işlem başlatacaktır.