19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Özel okul teşvik ek tercih sonuçları açıklandı

2017 özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca, 2017-2018 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek öğrencilerden ilk defa eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınacakların özel okullara yerleştirme sonuçları erişime açıldı.

26 Eylül 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Özel okul teşvik ek tercih sonuçları açıklandı

2017 Özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı, Özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır sorularının cevabı haberimiz içerisinde sizlerle.
Özel okul teşvik tercihleri 7 Eylül ve 14 Eylül tarihleri arasında alındı. Özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanır? Sonuçlar eokul giriş sistemi üzerinden açıklanacak.  Özel okul teşvik başvurularının ilki 10 Ağustos ve 6 Eylül tarihleri arasında alındı. Vatandaşlar başvurularını yaptıktan sonra sonuçları beklemeye başladılar. Sonuçlar 7 Eylül Perşembe günü açıklandı. Bu sonuçlarda başarılı olan öğrenciler özel okul teşvik tercihi için hak kazananlar oldular.  Ek tercihler ne zaman? Özel okul teşvik tercihlerinde ek tercih başvurusu alınacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplam 75.000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek.

Okulların boş kalan kontenjanları için yeniden tercih alınmayacak ancak öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak. Teşvik başvuru süreci 29 Eylül'de tamamlanmış olacak.  Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yerleştirme yapılacaktır. Özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
 

ÖZEL OKUL KESİN KAYIT TARİHLERİ VE İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Özel okul teşvik tercihlerinde ek tercih başvurusu alınacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplam 75.000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek. Detaylar haberimizde sizlerle. Okulların boş kalan kontenjanları için yeniden tercih alınmayacak ancak öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak.

Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yaptılar.

 

E OKUL GİRİŞ