19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

POMEM 10 bin polis başvurusu

10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Polis memuru başvuru tarihi ne zaman? Polis alımı şartları açıklandı mı? gibi soruların cevabı merak ediliyor.

28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
POMEM 10 bin polis başvurusu
10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Polis memuru başvuru tarihi ne zaman? Polis alımı şartları açıklandı mı? Bu alımda PÖH polis özel harekat birimine alım yapılacak mı? sorularının cevabını merak ediyordu. İşte detaylar.
 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SON DAKİKA 10 BİN POLİS ALIM AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 9 bini erkek ve 1.000'i kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğünce lisans mezunları arasından Polis Meslek Eğitim Merkezlerine bini kadın olmak üzere 10 bin öğrenci alınacak.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 20. dönem polis meslek eğitimi için bini kadın olmak üzere, toplam 10 bin polis memuru adayı alımı yapılacak.

 

Ön başvurular, 3-14 Nisan'da Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" internet adresinden gerçekleştirilecek. Bu süre Polis Akademisi Başkanlığının yaptığı aşağdaki açıklamayla 28 Nisan'a kadar uzatıldı.

 

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI SÜRE UZATMA AÇIKLAMASI

2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle  20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

 

Adaylarda "lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak", "31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak", "2015 veya 2016'da yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ya da çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 48 taban puan almış olmak" şartları aranacak.

 

Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri, Emniyet Genel Müdürlüğünce karşılanacak.

 

Eğitim sonunda başarılı olanlar, polis memuru olarak göreve başlayacak.

 

Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

 

Açıklamada, yüreği vatan ve millet için çarpan gençlerin, 172 yıllık köklü geçmişi ve birikimi bulunan Türk Polis Teşkilatı saflarına katılmaya davet edildiği belirtildi.

 

20. DÖNEM POMEM SINAVI HAKKINDA DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla (9.000) erkek ve (1.000) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

 

Adaylar, 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

 

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

 

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

 

Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.