26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

PYBS 2017 bursluluk sınavı başvurusu

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları başladı. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) sitesinden alınacak.

15 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
PYBS 2017 bursluluk sınavı başvurusu
Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları başladı. Bursluluk sınavı başvurusuyla eğitimleri boyunca destek almak isteyen adaylar, sınavın yapılacağı tarihe kilitlendi. Birçok adayın merakla beklediği bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, ve 11. sınıfları kapsayacak. 12 ay boyunca burs desteği alacak olan öğrencilerde aranan en önemli kriter ise başarı olacak. Veliler aracılığıyla gerçekleştirilen bursluluk sınavı başvurusu, Her sene MEB tarından düzenlenen ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs veren PYBS parasız bursluluk sınavı başvurularına yoğun ilgi olacak. 2017 PYBS e-kılavuzuna göre başvurular, 20 Mart-14 Nisan 2017 arasında okul müdürlükleri aracılığı ile e-okul sistemi üzerinden yapılacak. 8 inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 10 Haziran 2017 tarihinde Türkiye saatiyle saat 14.00’te, ÖDSGM tarafından yapılacaktır.
 
 

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 
BURSLULUK SINAVINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?
 
Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.
 
5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvuruları 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacaktır.
 

8 inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.
 
Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır.
 
Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.
 
Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
 
Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.
 
Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecektir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.
 

PYBS (İOKBS) BAŞVURU E-KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN (Başvuru yapmadan önce kılavuzu dikkatlice okumanız gerekmektedir)