16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şampiyonların okulu yeni dönem için hazır

Milyonlarca öğrenci için lise tercih maratonu başladı. Üniversiteye giriş sınavlarında çıkardığı derecelerle bilinen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, nitelikli eğitim için LGS şampiyonlarını davet ediyor. 

FATMA ERSOY 6 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonların okulu yeni dönem için hazır

Üniversiteye hazırlık sürecinde iyi bir lise eğitiminin vazgeçilmez olduğunun farkında olan öğrenciler ve veliler, köklü eğitim geleneğiyle Türkiye’nin sayılı okulları arasında yerini alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne akın ediyor. Uluslararası yarışmalarda Türkiye’ye pek çok ödül kazandıran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, hem dünyevi hem uhrevi ilimlerde yetkin bireyler yetiştirerek topluma kazandırıyor. Hazırlık sınıfında anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından öğrencilerine yabancı dili üst düzey öğreten lisede TOEFL Junior sınavlarıyla da eğitim süreçleri ölçülüyor. İngilizce ve Arapça ile birlikte isteyen öğrenciler Çince, Rusça, Farsça ve Fransızca gibi dilleri de okul içinde öğrenebiliyor. 

ULUSLARARASI EĞİTİM

Din, fen, sosyal bilimler, kültür ve dil alanlarında pek çok başarıya koşan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerine MEB onaylı diplomanın yanı sıra International Baccalaurate diploması ve Cambridge sertifikasyonu vadediyor. Gerek yaz okulları gerekse projeleri ve kulüpleri ile hayatın hemen her alanına yönelik eğitim veren okulda 931 öğrenci eğitim görüyor. Yurt içi ve dışı başarılarıyla, kampüs ve sosyal olanaklarıyla 33 yıllık başarı geleneğini sürdüren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam şöyle konuştu:

3 DÜNYA BİRİNCİSİ 

“Yabancı Dil Hazırlık sınıfı, uluslararası programlar ile eğitim vermemizin yanı sıra fen ve sosyal bilimler programı da uyguluyoruz.Öğrencilerimiz hem üniversite sınavlarında aldıkları derecelerle hem de uluslararası sınavlarda başarılarını tescilliyor. Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programından ilk mezunlarımızı verdiğimiz 2016 ve 2017 yıllarında anadil sınavlarında üç öğrencimiz dünya birincisi oldu. LGS birincilerini bünyemizde görmekten mutluluk duyarız” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla 2017’de gerçekleştirilen İstanbul Meridyen Open’17 Uluslararası Münazara töreninde Kartal AİHL öğrencileri ödül almıştı.

2014 Yılında IGCSE (Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programı) programı uygulama hakkını elde eden ilk  devlet okulu olan Kartal AİHL, 2016 yılında da IB (International Baccalaurate) akreditasyonunu aldı.