25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri sorgulama

Binlerce öğretmen adayı heyecanla Mart 2017 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için yapılacak mülakat sözlü sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. MEB tarafından sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı. Mülakat yeri öğrenme ekranı haberimizde.

31 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri sorgulama
Son dakika MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sözlü sınav yerleri açıklandı. Öğretmen adayları merakla mülakat yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. MEBBİS sitesini ziyaret eden öğretmen adayları mülakat yerlerini öğreniyor. MEBBİS giriş ile mülakat yerine nasıl bakılır? sorusunun cevabı haber detayımızda.

 

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 
MEBBİS GİRİŞ İLE MÜLAKAT SÖZLÜ SINAV YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sözlü sınav yerleri açıklandı. Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir. Aşağıdaki linki tıklayarak MEBBİS'e (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) giriş yapabilirsiniz. https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine girdikten sonra sayfanın üst tarafında bulunan Kullanıcı Adı, Şifre, Güvenlik Kodu bilgilerini doğru girdikten sonra Giriş'i tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sözlü sınav yerinizi ve giriş tarihinizi öğrenebileceksiniz. MEBBİS sistemine e-Devlet şifreniz ile de giriş yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki e-Devlet Giriş'i tıklayın.
 

E-DEVLET GİRİŞ İLE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

 

MEBBİS GİRİŞ İLE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

 
20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimle ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi Twitter hesabından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takviminde, adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı 27.03.2017, sözlü sınavların yapılması tarihi de; öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar bakımından (KPSSP10) 03.04.2017 - 07.04.2017, öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) gerektiren alanlar bakımından (KPSSP121) 24.04.2017 - 13.05.2017 tarihleri arası verildi.