19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Terör mağduru öğrenciler ders başı yaptı

Hakkari'de sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova ilçesinde, terör mağduru öğrenciler yaz tatilinin ardından ders başı yaptı.

AA19 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Terör mağduru öğrenciler ders başı yaptı

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, öğrenciler okula başlamanın sevincini yaşıyor.

Güvenliğin tesis edildiği Yüksekova'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla başladı.

Terör saldırıları nedeniyle geçen eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 3 ay boyunca eğitimlerini çevre il ve ilçelerde sürdürmek zorunda kalan terör mağduru öğrenciler, Yüksekova'da ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler dağıtan öğretmenler, 15 Temmuz'un önemi hakkında bilgi verdi.

Yaz tatilinde Milli Eğitim Bakanlığınca açılan kurslarda eksiklerini tamamlayan öğrenciler de öğretmen ve arkadaşlarına kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

İkinci sınıf öğrencisi Şükran Şin, okulunu çok özlediğini ve arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Okulun yenilendiğini anlatan Şin, "Şimdi çok mutluyum. Yaz tatilinde hep hikaye okuyup test çözüyordum. Üç aydır çoğu arkadaşımı göremiyordum. Şu an hepsini görüyorum. Okulumuzu çok özlemiştim." dedi.

Öğrenci İshak Kurtdiş de okula tekrar geldiği için sevinçli olduğunu ifade etti.