25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

YDS 2018 sınav sonuçları açıklandı mı

YDS 2018 sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınav sonuçları ne zaman belli olur?

18 Nisan 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YDS 2018 sınav sonuçları açıklandı mı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 1 Nisan Pazar günü yapılan 2018 YDS ilkbahar dönemi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava katılan kişiler tarafından merak ediliyor. Adaylar, 2 hafta önce yapılan sınava ait sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde, YDS sorularının bir kısmının yayınlanmasıyla birlikte adayların gözü şimdi ÖSYM'den gelecek olan sonuç açıklama haberinde.

YDS sınav sonuçları hakkında adayların meraklı bekleyişi sürüyor. 1 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirilen YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından açıklandı. 2018 sınav takvimine göre İlkbahar Dönemi sınav sonuçları 26 Nisan Perşembe günü açıklanacak.

2018 YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.




YDS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.