23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS TYT AYT üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

15 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

YKS tercihlerini gerçekleştiren ve üniversite hayatlarına başlamak için bir adım daha atan öğrenciler YKS tercih sonuçlarını bekliyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite için son viraja girildi YKS tercih sonuçları bekleniyor.

Yükseköğrenim hayatılarına başlamak üzere son hazırlıkları yapan öğrenciler YKS tercih sonuçlarının ne zaman yayınlanacağını merakla araştırıyor.

YKS tercih işlemleri dün tamamlandı, tercih sonuçlarının üniversite kayıt tarihlerinden önce açıklanması bekleniyor. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak.
 

2018 YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

2018 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE TABAN TAVAN PUANLARI YKS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

SONUÇLAR 31 TEMMUZ’DA, KAYITLAR EYLÜLDE


Yerleştirme sonuçları 31 Temmuz’da https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında alınacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.