19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı

YÖKDİL son dakika 5 Mart 2017 sınav sonuçları açıklandı. YÖKDİL sınavına giren, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyen vatandaşlar sonuçların açıklanmasını bekliyordu. YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı son dakika açıklamasında, 'YÖKDİL Sınavının sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların akademisyen ve akademisyen namzeti arkadaşlarımız için hayırlı olmasını dilerim.' dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra sonuçlar açıklandı. YÖKDİL 5 Mart sınav sonuçları sorgulama ekranı haberimizde.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı
YÖKDİL son dakika sınav sonuçları açıklandı. YÖKDİL sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr sayfasından sorgulamaya açıldı. YÖKDİL sınav sonuçlarınızı aşağıdaki linki tıklayarak sorgulayabilirsiniz. YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün twitter üzerinden bir mesaj yayımladı. Saraç, "YÖKDİL Sınavının sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçların akademisyen ve akademisyen namzeti arkadaşlarımız için hayırlı olmasını dilerim." dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise YÖKDİL sınav sonuçları yayımlandı. YÖKDİL sonuçlarıyla ilgili, "05 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunuzu öğrenmek için lütfen sisteme giriş yapınız." açıklaması yapıldı. Ayrıca YÖKDİL sınav sonuçlarına itiraz için, "05 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı sonuç itirazları 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen şekilde yapılacaktır." duyurusu yapıldı.
 

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 
 
YÖK'TEN YÖKDİL SINAV SONUÇLARIYLA İLGİLİ YAPILAN SON AÇIKLAMA
 
5 Mart 2017 Pazar günü 100 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyen vatandaşlar girdi. Yükseköğretim Kurulu YÖKDİL sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. YÖK'ün yazılı açıklamasına göre, YÖK Başkanı Saraç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından YÖKDİL sınavına ilişkin şunları paylaştı: "Alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (YÖKDİL) 100 bine yakın kişinin başvurduğunu ve ilk sınavın 5 Mart'ta başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Saraç, akademinin talebi ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu kaydetti.
 
Sınavın gerçekleşmesinde katkıları olan Ankara ve Anadolu üniversitelerine teşekkür eden Saraç, şu ifadeleri kullandı: "Merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL Sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımızla paylaşılacaktır. Bununla birlikte YÖKDİL Sınavının sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in 'alana özgü' olması ve 'alanın terminolojisi'ni sorgulamasıdır." Sınavın içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan başarı oranına  bakıldığında, akademi lehine ne kadar isabetli bir karar aldıklarının anlaşıldığına dikkati çeken Saraç, YÖKDİL Sınavına girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğunun görüldüğünü belirtti.
 
Saraç, açıklamasında şunları kaydetti: "Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavının ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.  Öğrenci ve akademisyen dostu 'Yeni YÖK' olarak yükseköğretimde kalite odaklı uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz."
 
YÖKDİL SINAVI NEDİR?
 
YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.
 
YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu  ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.
 
YÖKDİL SINAVI NEDİR? YDS VE ÜDS'DEN FARKI NE?
 
YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılacak.
 
YÖKDİL sınavı ile ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç basın mensuplarına bilgi verdi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine ulaşabilmesinin ancak nitelikli bilgi üretimi ve insan faktörü ile mümkün olabileceğini vurgulayan YÖK Başkanı Saraç, "Bu amaca yönelik olarak yeni YÖK olarak yakın zamanda birçok yeni girişim başlattık. Bunların arasında yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 100/2000 projesi (ülkemizin 100 öncelikli alanında 2 bin doktora insan kaynağı yetiştirilmesi), ihtisaslaşma odaklı bin araştırma görevlisi kadrosu gibi doktoralı insan kaynağının arttırılması projelerimiz yer almaktadır. Yine geçtiğimiz yıl yeniden düzenlemesi yapılan doçentlik başvuru kriterleri de bu kapsamdaki girişimlerimizin arasındaydı. Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademide olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreçlerin de baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu" ifadelerini kullandı.