25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

106 yıldır Türkiye’ye güveniyoruz 

BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye’ye inançlarının tam olduğunu belirterek, “Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak.

19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
106 yıldır Türkiye’ye güveniyoruz 

Türkiye’nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz” dedi. Stump, BP ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) tarafından düzenlenen ve BP Enerji Görüm 2018 Raporu’nun yayınlandığı DEK Konuşmaları Toplantısı’nda, Türkiye’nin enerji kaynaklarıyla enerji tüketicileri arasında bir konumda bulunduğunu ve enerji diplomasisi alanında birikime sahip olduğunu söyledi. 

Stump, şöyle devam etti: “Türkiye bizim için stratejik olarak önemli. Türkiye’ye inancımız tam. Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak. Türkiye’nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz.” Stump, BP olarak 106 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, “Bu süreçte inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ancak hala buradayız ve hala büyüyoruz. Biz uluslararası bir şirketiz ancak Türkiye’de bir Türk şirketiyiz. Kendimizi Türk şirketi olarak görüyor ve büyümek istiyoruz.”      

İKİ PROJEMİZ BURADA

BP için Türkiye’nin dünyadaki stratejik 5 pazardan biri olduğunu belirten Stump, “Türkiye’de 700 servis istasyonumuz var. Stratejik projelerimizden ikisi Türkiye’de. Biri, BTC ham petrol boru hattı ve diğeri TANAP ile Güney Gaz Koridoru Projesi” dedi.

BP’NİN ‘ENERJİ 2018 RAPORU’NU GÖRÜŞTÜLER

Toplantıya (soldan) BP Türkiye İetişim Direktörü Hakan Türker, BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, BP Baş Ekonomisti William Zimmern, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve DEK Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ETKB Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan katıldı. Toplantıda BP’nin ‘Enerji Görünüm Raporu 2018’ ele alınarak, görüşler bildirildi.