25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

''20 günde 103 bin kişi iş buldu 2 milyonluk hedef zor değil''

Bakan Müezzinoğlu, istihdam seferberliği kapsamında 1-20 Şubat arasında 103 bin kişiye istihdam sağlandığını belirterek, 2 milyonluk yıl sonu hedefinin tutacağını söyledi.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''20 günde 103 bin kişi iş buldu 2 milyonluk hedef zor değil''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam seferberliğinde rakamların iyi olduğunu belirterek, 20 günde 103 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Müezzinoğlu, yıl sonu için hedeflenen 2 milyonluk rakama ulaşılacağını belirtti. Türkiye ile KKTC arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imza töreni, Müezzinoğlu ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Müezzinoğlu, iki ülke arasında sosyal güvenlik alanındaki iş birliği anlaşmasının 1987’de imzalandığını anımsatarak, gelişen ve değişen koşullar göz önünde bulundurularak anlaşmanın güncellendiğini söyledi. 

BEKLEDİĞİMİZDEN İYİ 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, istihdam seferberliği kapsamında kaç kişinin işe yerleştirildiğinin sorulması üzerine, bu yılın ocak sigortalı sayısının yarın (bu) akşam netleşeceğini belirtti. Müezzinoğlu, bu nedenle şu an için net bir sayı açıklamasının mümkün olmadığını söyledi. Günlük olarak takip ettikleri verilerden yola çıkarak şubat ayının 20 günlük döneminde yaklaşık 103 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyebileceğini belirten Mehmet Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Rakamlar beklediğimizden daha iyi. 1-20 Şubat arasında 103 bin kişiye istihdam sağlandı. Tahminimiz, rakamın ay sonunda 150 bin kişiye ulaşması. Yıl sonunda yaklaşık 2 milyon kişiyi istihdam etmeyi hedeflediğimiz düşünüldüğünde, şubat ayının 20 günlük verileri hedefe ilk planda ulaşabileceğimizi gösteriyor.” 

‘Güvence kaldırılıyor’ iddiası yanlış

KAMU görevlilerinin iş güvencesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu, Kamu Personel Reformu’nun uzun süredir hükümetin gündeminde olduğunu anımsattı. Bu kapsamda 3 çalıştay düzenlendiğini aktaran Müezzinoğlu, yaptığı açıklamaların ‘memurların iş güvencesinin kaldırılacağı’ şeklinde yorumlanmasını da eleştirdi. 

DOĞRU DEĞİL

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Söylenen bir cümleyi özellikle referandum atmosferinde ‘Güvence kaldırılıyor’ diye bir başlıkla vermeyi doğru bulmuyorum. Bir defa kamuda çalışanın tabii ki güvencesi olacak. Burada yalnızca güvenceyi koyarsak liyakatı, kendini geliştirebilmeyi, performansı getirmezsek bu sistem insanımız körelmesine neden olur.”