19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

38.5 milyon aboneye ulaştı

3. çeyrekte 450 bin net abone artışı sağlayarak toplamda 38.5 milyon aboneye ulaşan Türk Telekom, sadece mobilde yılbaşından bu yana 1 milyon abone kazandı. Türk Telekom CEO’su Doany “Gelirlerimiz yüzde 11.4 artarak 4.1 milyar TL oldu” dedi.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
38.5 milyon aboneye ulaştı

Türk Telekom güçlü operasyonel sonuçlar kaydettiği bir çeyreği daha geride bırakarak mobil, genişbant ve TV olmak üzere yüksek büyümeye sahip faaliyet kollarında 450 bin net abone artışı gerçekleştirdi. Böylelikle toplam abone sayısı 38.5 milyona ulaştı. Türk Telekom, üçüncü çeyrekte genişbantta 119 bin net abone artışı gerçekleştirdi. Yılbaşından bu yana kaydedilen 429 binlik artış, halka arzdan itibaren elde edilen en yüksek 9 aylık net abone kazanımı oldu. Fiber abone tabanı bir önceki yıla göre yüzde 38 artışla 1.85 milyon olurken, fiber hane kapsama rakamı 13.1 milyona ulaştı. Ev TV abone sayısı bu çeyrekte kaydedilen 46 binlik net artış ile 590 bine ulaştı. Mobil abone sayısı 3. çeyrekte 342 bin artış kaydetti. Toplam mobil abone sayısı 18.4 milyona yükseldi. Böylelikle yılbaşından bu yana net abone kazanımı 1 milyonu aştı.

GELİRLERİ 4.1 MİLYAR LİRA

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany “Türk Telekom ailesi ve çalışma arkadaşlarımla yeniden bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu güzel ülkenin her bir şehrinde varlık gösteren ve güçlü bir mirasa sahip olan bu şirkete liderlik etmek bir ayrıcalık. Bizi bekleyen fırsatlarla ilgili çok heyecanlıyım. Türk Telekom, daha fazla değer yaratmak üzere güçlü yanlarını kullanmak için çok iyi konumlanmış durumda. Ürün ve hizmetlerimizin başarılı bir şekilde operasyonel olarak birleşmesinin ardından, paydaşlarımıza en yüksek değeri sunabilmek için organizasyonel yapımızın sadeleştirilmesini hızlandırmayı ve verimlilik artışı sağlayarak performansımızı daha iyi seviyelere getirmeyi planlıyoruz. Şirketimizin bugüne kadar attığı servis entegrasyonu adımlarının başarılı sonuçlarının, güçlü finansal performansa dönüştüğünü açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Telekom 3. çeyrekte güçlü büyüme hızını sürdürdü. Gelirlerimiz yıllık bazda yüzde 11.4 artarak 4.1 milyar TL oldu. FAVÖK yıldan yıla yüzde 14 büyüdü ve 1.5 milyar TL’ye ulaşarak tarihimizin çeyrek bazda en yüksek FAVÖK’ü oldu” dedi.  

13.1 MİLYON HANEDE FİBER

EYLÜL ayı sonu itibariyle, akıllı telefon penetrasyonu yüzde 73’e çıkan Türk Telekom’un akıllı telefon kullanıcısı olan müşterilerinin yüzde 48’i LTE ile uyumlu biz cihaz kullanıyor. 3. çeyrekte akıllı telefon kullanıcısı olan abonelerin aylık ortalama data kullanımı 2.3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanımı 3.5 GB oldu. Fiber altyapısını ülke genelinde 223 bin km’ye çıkarırken, toplam homepass (fiber hane kapsama) sayı da 13.1 milyona ulaşan Türk Telekom, bu çeyrekte 2008 yılından bu yana genişbantta en yüksek 3. çeyrek net artışını gerçekleştirdi ve genişbanttaki net artışların yüzde 90’ı fiberden geldi. Fiber abone tabanı yıldan yıla yüzde 38 artarken, 50 GB üzeri kullanan abonelerin payı da yüzde 45’e çıktı.