19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

40 milyar dolarlık buluşma

Türkiye’nin ilk şova dayalı uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu Antalya’da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek organizasyonda 100 bin ziyaretçi ve 40 milyar dolarlık iş hacmi bekleniyor.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
40 milyar dolarlık buluşma

Türkiye, 25-28 Nisan 2018’de Antalya’da, Medyacity’nin düzenleyeceği dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Ticari ve askeri havacılık sektöründe yaklaşık 40 milyar dolarlık bir iş hacmi geliştirilmesi hedeflenen Eurasia Airshow’da tüm dünyadan havacılık ve uzay sanayinin önemli oyuncuları bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Eurasia Airshow’un, Dubai, Singapur, Farnbrough ve Paris Airshow gibi bu alandaki köklü havacılık organizasyonlarından biri olması hedefleniyor. Şova dayalı, uçuş gösterilerini de içeren organizasyon için şimdiden yoğun bir çalışma yürütülüyor.

ERDOĞAN’IN HİMAYESİNDE

Cumhurbaşkanlığı himayesiyle gerçekleştirilecek olmasının Eurasia Airshow’un önemini ve değerini daha da artırdığını belirten Eurasia Airshow Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, “Eurasia Airshow’un Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilmeye layık görülmesinden onur ve gurur duyduk. Bu, etkinliğimiz için çok önemli bir destektir. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen tüm projelere baktığımızda, Türkiye’ye değer katacak projeler olduğunu görüyoruz. Eurasia Airshow’un da bu kapsamda değerlendirilmiş olması bizi gururlandırdı” dedi.

HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİ

Yenibertiz, şu bilgileri verdi: “Antalya Havalimanı içinde tahsis edilen toplam 300 bin metrekarelik alanda, 50 bin metrekare kapalı alan, 65 chalet, 100’ü aşkın uçak için statik sergileme alanı bulunacak. 400’ün üzerinde firma katılımı, 150’nin üzerinde askeri ve sivil delegasyon katılımıyla toplamda 100 bin civarında kişiyi ziyaretçi hedefliyoruz.” Yenibertiz, 40 milyar dolarlık iş hacminin iddialı bir rakam olduğunu, bunun anlaşmalar, potansiyel uçak alımları ve uçak siparişlerinden oluşacağını vurguladı.

Uçuş gösterileri renk katacak

Organizasyonun hem ticari, hem askeri havacılık alanında yönelik olacağını anlatan Yenibertiz, uçuş gösterileri için dünyadaki hemen hemen bütün ticari gösteri ekipleriyle temasa geçtiklerini ve adaylarla uçuş programları üzerinde yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Yenibertiz, Türk Yıldızları, Solo Türk, Breitling Jet Team, Red Arrows ve Airbenders’ın aralarında bulunduğu gösteri ekiplerinin organizasyona dahil edilmeleri için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Yenibertiz, organizasyonda halka açık hava şovlarının da yer alacağını ve hafızalarda iz bırakacak bir etkinliğe imza atacaklarını belirtti. Yenibertiz, organizasyona renk katmak için ayrıca dünyaca ünlü bir şarkıcı ile konser hazırlığı yürüttüklerini söyledi.