18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

9 ayda 1.7 milyon kişiye iş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) 177. Geleneksel Toplantısı’nda eylül ayı sonu itibariyle ‘istihdam seferberliği’nin verilerini açıkladı.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
9 ayda 1.7 milyon kişiye iş

Sarıeroğlu “SGK’ya kayıtlı, 4A kapsamındaki sigortalı sayımız 15 milyon 676 bin 733’e ulaşmış durumda. Bu verdiğim rakam, kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer hepsi dahil rakamlar. Ocak 2017’den Eylül 2017’ye kadar istihdamdaki artışımız ise kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer dahil 1 milyon 700 bin kişi” dedi. Konuşmada TÜİK verileriyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerinin uyumlu olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, iş gücüne katılım ve istihdam oranlarında yükselme, işsizlik oranında ise azalma olduğunu belirtti. Sarıeroğlu, “Pozitif bir süreç var. Bu pozitif süreci pozitif söylemlerle inşallah hep birlikte ülke olarak nasıl daha ileriye götürebilirizin gayreti olmalı. Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak verilecek her türlü katkıya da açığız.” dedi. 

BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milli istihdam seferberliği başlatıldığını ve bu konunun birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Sarıeroğlu “Kabul etseler de etmeseler de milli istihdam seferberliği ülkemizin gayretli, azimli iş dünyası temsilcileri sayesinde büyük bir başarı sağlamıştır. Bu alkışlanan başarı için işverenlerimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. Her şeyin yolunda olduğunu yineleyen Sarıeroğlu, “İnşallah daha da yoluna sokacağız. Daha da iyi oranlarla istihdamda performansları, hep birlikte iş dünyamızın temsilcileriyle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Bakan Sarıeroğlu “Ağustos ayı itibariyle inşaat sektörümüzdeki istihdamımız 2 milyon 279 bin seviyesine ulaşmış. Yani inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş kapısı, aş kapısı olmuş durumda” diye konuştu.