24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Akbank’tan ‘tek durak’ hizmeti

Akbank, türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacak önemli bir hizmet başlatıyor.

29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Akbank’tan ‘tek durak’ hizmeti

Banka ‘Tek Durak’ adını verdiği ‘kurumsal yatırım bankacılığı’ ile Türkiye’deki yatırım finansmanına etkin bir şekilde çözüm üretecek. Akbank çatısı altındaki şirketlerin genel müdürlerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla yeni sistemi anlatan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil “Yeni ve farklı bir iş modeline geçiyoruz. Türkiye büyümek istiyor. Yeni model buna destek olacak. Hayata geçirdiğimiz ‘Akbank Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı’ ile yatırım finansmanına çok daha etkin bir şekilde çözüm üreteceğiz” dedi.

96 KİŞİLİK ÖZEL EKİP HAZIR

Bu modelin dünyada uygulandığını belirten Binbaşgil “Bu yeni modelimizle, kurumsal müşterilerimiz her türlü ihtiyaçlarını tek bir adresten, tek bir noktaya danışarak çözebilecekler. Farklı ihtiyaçları için tasarlanan, müşteriye özel hizmetler de bu tek noktadan sunulacak” dedi. Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu da “Hedefimiz, tüm ihtiyaçlarda akıllara gelen ilk isim olmak” dedi. Projeden kimlerin, hangi müşterilerin yararlanacağı sorusu üzerine ise Çelebioğlu “Özellikle yatırım yapma, büyüme, yeni pazarlara açılma, yurt dışına açılma, global pazarlara yönelme, kapasitesini artırma ihtiyacı tüm firmalarımıza açığız. Bu hizmeti, ağırlıklı özel olan kurumsal ve ticari şubelerimiz üzerinden vereceğiz. Şu ana kadar 96 çalışanı Sabancı Üniversitesi’yle ortak Kurumsal Bankacılık Akademisi’nden eğitimden geçirdik. Bugüne kadar cirosu 300 milyon liranın üzerinde 2 bin 500 firmayı taradık. Bunlara dokunmak istiyoruz” dedi.

Not indiriminin maliyete etkisi çok cüzi olur

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, kredi notu indirimi sonrası dış borçlanmaların nasıl etkileneceğine yönelik bir soru üzerine “Yurt dışı borçlanma maliyetlerinde ufak tefek artışlar olabilir, belki 25-50 baz puan gibi cüzi bir şey olur ancak bu çok önemli değildir” dedi. Binbaşgil, “Not indirimi sonrasında yurtdışı borçlanma konusunda bankacılık sektörünün çok sıkıntısı olacağını düşünmüyorum” dedi. Binbaşgil, son üç ayda yurt dışından 3 milyar dolarlık borçlanma yaptıklarını, bunun 1.8 milyar dolarının ortalama 5 yıl olduğunu anlattı.